12:12 06.04.2019

Координатор ОБСЄ Фріш в окупованому Донецьку відвідав шістьох українських заручників

2 хв читати

Координатор ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш відвідав непідконтрольне українській владі м. Донецьк, де зустрівся з шістьома українськими заручниками: чотирма військовими і двома цивільними, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"У ці дні координатор ОБСЄ в гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де, за нашою попередньою інформацією, зустрівся з чотирма заручниками – військовими, яких бойовики не звільняють більше чотирьох років, попри всі наші зусилля", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Також, за її словами, бойовики показали Т.Фрішу ще двох цивільних, яких незаконно утримують в окупованому Донецьку.

"За нашою попередньою інформацією, Т.Фріш так і не зустрівся з іншими заручниками, на відвідуванні яких українська сторона наполягала в Мінську, зокрема і зі Станіславом Асєєвим. Загалом йому дали можливість побачити тільки третину з тих, чиї прізвища були в нашому списку з вимогою їх відвідати", - зазначила І.Геращенко.

Вона наголосила, що замість 10 українських заручників, на відвідуванні яких наполягав Київ, Т.Фрішу показали тільки 4 "і ще 2 цивільних, про затримання яких ми знаємо".

" Українська сторона залишає за собою право на дзеркальні умови відвідин координатором ОБСЄ пенітенціарних закладів , й дзеркальний дозвіл зустрічей з людьми,заявленими в списках запрошеними окупантами з РФ представниками ОРДЛО", - зазначила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ.

І.Геращенко також розповіла, що сім'ї українських заручників передали через Т.Фріша листи своїм рідним, які координатор ОБСЄ передав представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста. "І в Мінську ми хочемо почути, чи отримали заручники звістки від свої сім’ї", - додала вона.

Також І.Геращенко висловила невдоволення тим, що Т.Фріш під час відвідин окупованого Донецька "тепло обіймався з представниками окупаційної влади". "Ці кадри вже викликали гостру емоційну реакцію і обурення колишніх заручників і сімей заручників... Ми змушені будемо в Мінську звернути увагу посла Фріша на те, що його зустрічі в окупованому РФ Донецьку не мали приватного характеру, він там представляв ОБСЄ, від якої ми чекаємо допомоги в деокупації Донбасу, а не обнімашок", - написала представник Києва в гуманітарній підгрупі ТКГ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА