19:23 06.04.2019

G7 стурбована присутністю російських військових у Венесуелі

1 хв читати
G7 стурбована присутністю російських військових у Венесуелі

Глави дипломатичних відомств країн "великої сімки" (G7) висловили стурбованість у зв'язку з присутністю російських військових у Венесуелі.

"Ми стурбовані розміщенням російських військових, це може погіршити і без того небезпечну ситуацію", - йдеться в заяві, поширеній за підсумками зустрічі глав дипвідомств країн G7 в Динарі.

Також у заяві наголошується на необхідності "відновлення демократичного та конституційного порядку в Венесуелі". "Ми закликаємо до нових, вільних, що викликають довіру президентських виборів, які повинні бути проведені якомога швидше", - підкреслюється в комюніке.

Крім того, глави дипломатичних відомств закордонних справ країн G7 закликали все міжнародне співтовариство зайняти тверду позицію щодо Венесуели, щоб допомогти громадянам цієї країни знайти мирний, стійкий, демократичний вихід з кризи.

Раніше агентство Associated Press з посиланням на венесуельського чиновника повідомило, що два військово-транспортні літаки прибули з Росії в Каракас у рамках триваючого військового співробітництва між двома країнами. За його словами, російські військові прибули до Венесуели, щоб обговорити технічне обслуговування Збройних сил країни і навчання військових, а також стратегічні питання.

Російські фахівці знаходяться в Венесуелі в рамках виконання РФ зобов'язань за контрактами на поставку спецмайна до цієї країни, заявив журналістам минулого четверга прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА