21:55 06.04.2019

Порошенко підтримав необхідність перезавантаження НАЗК і САП, а також обмеження функцій правоохоронних органів

2 хв читати
Порошенко підтримав необхідність перезавантаження НАЗК і САП, а також обмеження функцій правоохоронних органів

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність перезавантаження НАЗК і САП, а також позбавлення Служби безпеки України та інших правоохоронних органів функцій економічного розслідування і створення нової служби фінансових розслідувань.

Як повідомляє виконавчий директор Центру протидії корупції (ЦПК) Дар'я Каленюк на сторінці в Facebook за підсумками зустрічі глави держави з представниками громадських організацій у суботу, П.Порошенко підтримав необхідність перезавантаження Національного агентства з протидії корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Найближчим часом від імені коаліції громадських організацій ми надішлемо президенту тексти законопроектів з нашим баченням такого перезавантаження", - повідомила виконавчий директор ЦПК.

За її словами, П.Порошенко підтримує директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника, "хоча має зауваження щодо роботи органу".

Також вона зазначила, що в найближчі кілька днів президент призначить антикорупційних суддів.

За словами виконавчого директора ЦПК, учасники зустрічі також обговорювали кадрові питання щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка і першого заступника глави Служби безпеки України Павла Демчини.

"Президент розуміє токсичність цих людей на їх посадах", - додала Д.Каленюк.

Окрім того, за її словами, П.Порошенко виступив за позбавлення економічних функцій Служби безпеки України та інших правоохоронних органів, зокрема поліції шляхом створення нової служби фінансових розслідувань.

Представник ЦПК зазначила, що незалежна процедура обрання керівника такої служби повинна проходити із залученням міжнародних експертів за прикладом відбору суддів Антикорупційного суду.

За її словами, на зустрічі тривалістю близько двох годин були присутніми близько 20 учасників. Під час діалогу П.Порошенко "визнав, що допустив дві головні помилки за останні роки - кадри і комунікація".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА