22:42 07.04.2019

Зеленський готовий до переговорів з Путіним, тому що йде війна з Росією, але жертвувати територіями і людьми не буде ніколи

2 хв читати
Зеленський готовий до переговорів з Путіним, тому що йде війна з Росією, але жертвувати територіями і людьми не буде ніколи

Кандидат в президенти України Володимир Зеленський заявив про свою готовність вести переговори з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, але підкреслив, що при цьому не може йти мови про жертвування якимись територіями або людьми.

"Так. Але жертвувати територіями і людьми ми не будемо ніколи. Цілісність України повинна бути константою. Не тільки в Конституції України, але й в серці кожної нормальної людини, кожного громадянина України, я переконаний в цьому", - сказав він в інтерв'ю програмі "Сьогодні. Підсумки" на телеканалі "Україна", відповідаючи на питання про те, чи готовий він до переговорів з В.Путіним і на які готовий піти "жертви" при цьому.

В.Зеленський вважає, що найголовнішим завданням зараз є "не просто зупинити війну, а припинити стрілянину, щоб наші хлопці перестали гинути".

При цьому він переконаний, що переговори про припинення вогню не повинні бути довгим процесом, тому що кожен день українці починають ранок з новин про те, скільки військових загинуло на сході країни.

"Ми розуміємо, що кожен день - це чиєсь життя, це людська доля, це велика трагедія для кожної окремої сім'ї. Ми повинні це відчувати і приміряти завжди на себе, що буде з твоєю сім'єю, якщо ти втратиш сина, втратиш годувальника, або втратиш брата або сестру", - підкреслив він.

На його думку, необхідно продовжувати Мінський переговорний процес, але даний формат слід реформувати.

"Війна з Росією, тому потрібно говорити з Росією. Однозначно говорити. Повинні бути переговори і формат розмов з Росією, дипломатичний формат, в присутності західних представників", - вважає В.Зеленський.

Кандидат в президенти також вказав, що слід почати серйозну "інформаційну війну", в якій Україна повинна бути переможцем.

"Ми повинні достукатися до кожної людини, яка живе на сході, на тимчасово окупованих територіях. І пояснити людям, що ми всі українці. Не просто простягати їм руку, не просто обіцяти, а відновити ці відносини, почати платити пенсії людям, які живуть там, вони такі ж українці. Говорити їм, що, хлопці, вам просто запудрили мізки, це все інформаційна війна, що ми їх чекаємо, любимо, ми всіх переможемо. що вони - українці, скоро ми про все домовимося, стрілянина закінчиться, вони повернуться до складу України, всі окуповані території", - пояснив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА