19:30 08.04.2019

У штабі Порошенка допускають, що Кабмін у середу подасть президенту подання на звільнення голови Одеської ОДА Степанова

2 хв читати
У штабі Порошенка допускають, що Кабмін у середу подасть президенту подання на звільнення голови Одеської ОДА Степанова

У виборчому штабі кандидата в президенти України Петра Порошенка не виключають, що Кабінет Міністрів цієї середи подасть подання главі держави на звільнення голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

"Наскільки мені відомо, указ про звільнення дійсно не підписано, пан Степанов має рацію. І указ про звільнення може бути підписаний лише після того, як буде відповідне подання Кабінету Міністрів. Я не виключаю, що в середу Кабінет Міністрів таке подання зробить, і тоді буде остаточне рішення", - сказав спікер виборчого штабу Олег Медведєв на брифінгу в понеділок у Києві.

Він зазначив, що у М. Степанова є право дискутувати з президентом і критикувати його рішення.

При цьому О.Медведєв наголосив, що коментар з приводу цієї ситуації не входить до його компетенції, оскільки він не є спікером Адміністрації президента.

Як повідомлялося, на сайті президента України було опубліковано датовані 6 квітня укази глави держави №107/2019 і №108 / 2019, згідно з якими П.Порошенко відсторонив М. Степанова з посади голови Одеської обладміністрації та тимчасово поклав виконання обов'язків голови обладміністрації на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

М.Степанов на брифінгу в понеділок заявив, що відмовляється йти зі своєї посади, оскільки вважає відповідний указ незаконним. Відповідаючи на запитання журналістів, про що вони говорили з П.Порошенком під час візиту президента до Одеси в п'ятницю, 5 квітня, М.Степанов відповів, що глава держави запропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого він відмовився.

Пізніше міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко заявив, що уряд не ухвалював рішень щодо відсторонення М. Степанова з посади голови Одеської обладміністрації.

Призначений на посаду виконувача обов'язків голови Одеської ОДА С.Паращенко заявив про готовність виконувати покладені на нього главою держави зобов'язання. "Петро Порошенко - глава держави і верховний головнокомандувач. Його обрав народ, він - президент України. У ситуації, що склалася в ОДА, хотів би чітко сказати: я особисто і всі мої підлеглі продовжуємо дотримуватися законних вимог президента", - написав С.Паращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА