19:41 08.04.2019

Автори серіалу "Слуга народу-3" вибачилися за образливі висловлювання, зазначивши, що їх промовляв антигерой, а не персонаж Зеленського

2 хв читати
Автори серіалу "Слуга народу-3" вибачилися за образливі висловлювання, зазначивши, що їх промовляв антигерой, а не персонаж Зеленського

Творці серіалу "Слуга народу-3", головного героя в якому зіграв кандидат у президенти України Володимир Зеленський, вибачилися за висловлювання, які могли образити людей з особливими потребами, зазначивши при цьому, що ці слова промовляє не персонаж В. Зеленського, а антигерой Дмитро Суриков.

"Від імені творців серіалу "Слуга народу-3" і Студії "Квартал 95" хочемо пояснити ситуацію, яку штучно розгойдують наші політичні опоненти. Згадка слів "олігофрени", "дауни", "дебіли" у серіалі "Слуга народу-3" лунали не від персонажу Володимира Зеленського, а з вуст основного антигероя Дмитра Сурикова, негативного персонажа, корумпованого представника влади", - йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці "Слуга народу" у понеділок.

Автори серіалу запевняють, що у жодному разі "не хотіли образити людей з особливими потребами, їхніх рідних і близьких". "Ми вибачаємося перед тими, хто сприйняв це особисто. Але всі ми не можемо ігнорувати той факт, що, на жаль, у нашому суспільстві слова "олігофрен", "даун", "дебіл" використовують у негативній конотації. І ця проблема свідчить про нетерпимість у суспільстві та неприйняття людей з особливими потребами", - наголошується в повідомленні.

5 квітня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook написала, що В.Зеленський у серіалі "Слуга народу" принижує більшу частину українців, "називаючи людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні".

Вона зазначила, що є відкритий лист від батьків дітей із синдромом Дауна з вимогою публічно вибачитися, і також звернулася до В.Зеленського з такою вимогою.

У понеділок, після появи повідомлення від творців серіалу, І.Геращенко поінформувала, що було направлено звернення до МВС, Міністерства юстиції і Міністерства інформаційної політики, до уповноваженого Верховної Ради з прав людини та до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо "неприпустимих, дискримінаційних, образливих висловлювань у серіалі "Слуга народу" на адресу людей з особливими потребами.

"Ми очікуємо реакцію цих інституцій. Сподіваюся, Нацрада ще існує і надасть оцінку фільму і неприпустимим сценам, а міністру внутрішніх справ Авакову компліменти з вуст Зеленського не завадять засудити дискримінацію та нетерпимість", - зазначила вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА