19:56 08.04.2019

Країни "Східного партнерства" повинні активніше боротися з корупцією - Могеріні

2 хв читати
Країни "Східного партнерства" повинні активніше боротися з корупцією - Могеріні

При всіх успіхах "Східного партнерства" ЄС в шести країнах-учасницях цієї програми ще залишаються завдання в сфері боротьби з корупцією і дотримання принципу верховенства права, вважає глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Загалом, якщо озирнутися на чотири або п'ять років тому, ми досягли величезного прогресу в багатьох різних сферах, від спрощення візового режиму до контактів між людьми, торгівлі та економічних інвестицій. Очевидно, що необхідно зробити ще більше, зокрема, щодо здорового управління, боротьби з корупцією та верховенства права", - заявила Ф.Могеріні в понеділок на прес-конференції в Люксембурзі, де засідала Рада ЄС із закордонних справ.

Вона зазначила рішучість ЄС допомагати в цьому партнерам з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України.

За її словами, "кожен з них дуже хоче зблизитися з Європейським союзом".

"Ми подбаємо про те, щоб це бажання було зустрінуте з таким же ентузіазмом з боку Європейського союзу, особливо в травні, коли ми будемо відзначати десятиліття нашого партнерства", - сказала високий представник ЄС із закордонних справ.

Рада ЄС на рівні глав МЗС обговорювала в Люксембурзі підготовку святкування 10-ї річниці "Східного партнерства", яку заплановано відзначити в травні в Брюсселі на міністерській зустрічі між державами-членами ЄС і шістьма "східними партнерами".

Відповідаючи на питання, Ф.Могеріні зазначила різні підходи з боку партнерів до відносин з ЄС. У них різні плани на форму зближення з Євросоюзом, пояснила вона.

"Я думаю, що і в самих цих країнах існують дебати про те, який тип відносин, який ступінь зближення з Європейським союзом потрібно мати", - додала глава дипломатії ЄС.

На її думку, успіх "Східного партнерства" за останні роки пояснюється повагою з боку ЄС до цих різних підходів, які шість партнерів мають або хотіли б мати до відносин з Євросоюзом.

"Ключове слово тут - повага. Повага до устремлінь. Але є і взаємна повага з боку наших партнерів щодо перспектив, на які держави-члени ЄС орієнтуються в тому, що стосується майбутнього Європейського союзу", - зазначила Ф.Могеріні.

При цьому у відповідь на прохання пояснити точний зміст вжитого нею терміну "зближення", вона ясно дала зрозуміти, що на даному етапі він поки не означає вступу до Євросоюзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА