11:30 09.04.2019

Понад 60% переселенців не знають про процедуру голосування на президентських і парламентських виборах на новому місці

2 хв читати

63% внутрішньо переміщених осіб не знають про процедуру голосування за місцем переміщення на президентських і парламентських виборах, ідеться у звіті Національної моніторингової системи щодо соціально-економічних характеристик ВПО, їхніх домогосподарств, а також про виклики, з якими вони стикаються.

Згідно зі звітом лише 29% опитаних переселенців знають про процедуру голосування за місцем переміщення на президентських і парламентських виборах, а 8% не відповіли на запитання.

Також 41% переселенців відповіли, що мають намір голосувати на чергових виборах президента і парламентських виборах, 36% не планують голосувати, 22% - не знають, 1% не відповіли на запитання.

Серед причин, через які ВПО не голосуватимуть на президентських і парламентських виборах, названо такі: як переселенець не маю права голосу - 48%, не вірю у вибори й не вірю владі - 17%, я не знаю, як голосувати за місцем переміщення - 11%, ніколи не цікавився виборами - 10%, немає кандидатів, за яких можна проголосувати - 7%, немає часу - 2%, з релігійних міркувань - 1%, інше - 1%, а 3% не відповіли на запитання.

Щодо місцевих виборів, то 56% респондентів відповіли, що голосували б на таких виборах за своїм місцем проживання, якби була така можливість, 21% - не брали б участі, 19% - не знають, 4% - не відповіли на запитання.

Моніторинг проводила Міжнародна організація міграції у співпраці з центром "Соціальні індикатори" в жовтні-грудні 2018 року в усіх областях України, підконтрольних українському уряду. Зокрема, 4044 внутрішньо переміщених осіб було опитано за допомогою телефонного інтерв'ю, 2403 - методом особистого інтерв'ю. Крім того, в листопаді-грудні 2018 року методом особистого інтерв'ю було опитано 3962 особи, які перетинають лінію розмежування.

Національна моніторингова система (НМС) проводиться Агентством ООН з питань міграції (МОМ) у партнерстві з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Міністерством соціальної політики для регулярного збору, опрацювання та поширення інформації про ситуацію у сфері переміщення. НМС діє в Україні в рамках проекту "Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні", який покликаний сприяти самозайнятості та мікропідприємництву ВПО та людей, постраждалих від конфлікту, посилювати соціальне згуртування та розвиток громад, збирати достовірні дані щодо ситуації та потреб ВПО, а також підтримувати державні установи, що здійснюють реєстрацію переміщених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА