07:55 10.04.2019

В ЄС дали згоду на тривале перенесення термінів Brexit

2 хв читати
В ЄС дали згоду на тривале перенесення термінів Brexit

Лідери ЄС готові запропонувати Великобританії тривале перенесення термінів Brexit, повідомила у вівторок газета The Financial Times з посиланням на проект документа ЄС.

"Європейська рада дає згоду на продовження, яке дозволить ратифікувати угоду про вихід (Великобританії з ЄС - ІФ). Це продовження може тривати тільки той період, в який воно необхідне, але, в будь-якому випадку, не більше, ніж до XX.XX.XXXX", - йдеться в документі, який потрапив у розпорядження газети.

Таким чином, як випливає з документа, граничний термін для Brexit в ЄС поки не погодили.

У документі, підготовленому до саміту ЄС 10 квітня, йдеться, що в обмін Лондону "не дозволять підривати нормальну роботу інститутів союзу". Також ЄС вимагає від Лондона участі у виборах до Європарламенту в травні. Раніше обидві сторони не хотіли, щоб Brexit затягнувся до 23 травня, коли в Європарламенті відбудуться вибори.

Водночас, не дивлячись на заклики Франції про те, щоб Лондон не міг брати участі у ключових рішеннях ЄС, в проекті документа йдеться тільки, що Великобританія повинна розуміти, що вона знаходиться в стані країни, яка "виходить з ЄС".

"У зв'язку з цим Великобританія повинна сприяти досягненню цілей ЄС та утримуватися від будь-яких заходів, які можуть загрожувати їх досягненню", - заявляють автори документа.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в листі голові Європейської ради Дональду Туску минулого тижня просила ЄС продовжити термін Brexit до 30 червня.

У вівторок голова ЄС Д.Туск закликав учасників майбутнього саміту ЄС розглянути прохання Т.Мей. Водночас, він підкреслив, що ситуація в британському парламенті "дає нам мало причин вважати", що процес ратифікації Brexit можна буде завершити до кінця червня.

У зв'язку з цим Д.Туск пропонує лідерам ЄС обговорити можливість продовжити терміни Brexit "стільки, скільки необхідно, але не більше, ніж на рік". Згідно з планом Д.Туска, Великобританія зможе вийти з ЄС, як тільки схвалить угоду про вихід, досягнуту з Брюсселем. В іншому випадку, через рік Великобританія автоматично покине Євросоюз.

Саміт ЄС, на якому буде обговорюватися доля Brexit, відбудеться в середу ввечері в Брюсселі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА