08:15 10.04.2019

Дерипаска і його сім'я є міноритарними власниками холдингу En +

2 хв читати
Дерипаска і його сім'я є міноритарними власниками холдингу En +

Міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомив Конгресу, що російський підприємець Олег Дерипаска і члени його сім'ї не контролюють компанії "Русал", En + і "Євросибенерго".

"Він (О. Дерипаска - ІФ) і пов'язані з ним фізичні і юридичні особи володіють 45% акцій і мають 35% голосів", - сказав С.Мнучін у вівторок на слуханнях Комітету з фінансових послуг Палати представників.

Він уточнив, що деякі акції компанії були передані дітям підприємця при розлученні. Міністр фінансів підкреслив, що О.Дерипаска був "юридично зобов'язаний" зробити це.

При цьому С.Мнучін запевнив законодавців, що підприємець і члени його сім'ї не володіють контрольним пакетом акцій.

"У них немає більшості", - зазначив він.

О.Дерипаска і підконтрольні йому компанії, зокрема, En +, "РусАл", "Євросибенерго" і "ГАЗ" потрапили в SDN List (так званий "чорний" список санкцій США - Specially Designated Nationals List) у квітні 2018 року. Умовою виведення En +, "РусАла" і "Євросибенерго" з-під санкцій, а значить відновленню звичайних бізнес-процесів у цих компаніях, стало скорочення впливу О.Дерипаски в головний структурі En +.

Слідом за оголошенням про зняття санкцій Мінфін США зазнав критики конгресменів-демократів, які намагалися заблокувати рішення. Відповідна резолюція не знайшла підтримки в Сенаті, де у республіканців більшість, хоча і була прийнята Палатою представників, де більшість у демократів. Уже після набрання чинності рішення Мінфіну про зняття санкцій 28 січня представники обох палат продовжили висловлюватися проти цього кроку, який, на їхню думку, може бути поступкою Кремлю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА