14:29 11.04.2019

У штабі Зеленського посилаються на міжнародну практику переговорів із терористичними організаціями для переговорів з т.зв. "ДНР" і "ЛНР"

2 хв читати
У штабі Зеленського посилаються на міжнародну практику переговорів із терористичними організаціями для переговорів з т.зв. "ДНР" і "ЛНР"

Переговори з представниками самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" малоефективні, а повернення контрольованих ними територій під контроль української влади на правах автономії не буде, заявляють у штабі передвиборного штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського

"Ми таких переговорів, звичайно ж, не проводимо. Проводити переговори або тиснути треба на тих, хто може приймати рішення. Так звані адміністрації "ДНР" і "ЛНР" не є суб'єктами переговорного процесу, а лише об'єктами. Адже всі ключові рішення приймають у РФ . це "балакучі голови", які приїжджають до Мінська, озвучують там якісь тези, але на прийняття рішень ніяк не впливають. Тому переговори з ними - є, м'яко кажучи, малоефективним", - сказав спікер передвиборного штабу В.Зеленського Дмитро Разумков в інтерв'ю ВВС, опублікованому в четвер.

Водночас на запитання, чи припустимі такі переговори, він відповів: "Сьогодні це терористичні організації, і є міжнародна практика з цього питання".

Коментуючи заяви голови політради партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктора Медведчука про те, що з його програмою повернення частини Донбасу під юрисдикцію української влади на правах автономії погодилися представники як т.зв. "ДНР" і "ЛНР", так і РФ, Д.Разумков сказав: "У такому форматі на цій території не буде відновлено української влади. Ми, фактично, отримаємо те ж саме, що і сьогодні, - можливо, з меншою кількістю вогню".

"Зеленський окреслив червоні лінії, за які він не перейде: ми ніколи не будемо здавати в оренду, дарувати або продавати свої території (а Крим і Донбас - це територія України), так само, як і своїх людей", - наголосив він.

Спікер штабу В.Зеленського зазначив, що "не зовсім розуміє ефективність" В.Медвечука як парламентера із російською стороною. "Його було призначено як людину, яка відповідає за обмін заручниками. З грудня 2017 року великих обмінів, принаймні, публічних, ми не бачили. Тому і є питання, наскільки ефективним є такий формат", - зазначив він.

Д.Разумков заявив, що жодних контактів із В.Медвечуком команда В.Зеленського не має.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА