20:23 11.04.2019

Резолюція ПАРЄ показала, що РФ прорахувалася і не для всіх європейських політиків цінності і принципи закінчуються там, де закінчується зона комфорту

3 хв читати
Резолюція ПАРЄ показала, що РФ прорахувалася і не для всіх європейських політиків цінності і принципи закінчуються там, де закінчується зона комфорту

Резолюція ПАРЄ в тій редакції, в якій вона була проголосована в середу, показала прорахунок Росії в оцінці європейських політиків щодо їхньої готовності відмовитися від дотримання власних принципів європейських цінностей і принципів, вважає глава МЗС України Павло Клімкін.

"І щодо рішення ПАРЄ. Для деяких європейських політиків цінності і принципи закінчуються там, де закінчується зона комфорту. Проте не для всіх. І тут Росія прорахувалася. Європа бачить і знає її справжнє обличчя і сутність", - написав П.Клімкін в своєму акаунті у Twitter у четвер увечері.

Говорячи про парламент у Російській Федерації, він висловив переконання, що парламентаризм у Росії за своєю суттю відсутній як такий, що підтверджує стиль і риторика заяв Ради Федерацій, витримані "в кращих радянських традиціях".

"За відсутності вільних виборів парламентаризму в РФ апріорі бути не може, а ось функцію "брехунця" (просторічна назва радіоприймачів - ІФ) - рупорів режиму - російські сенатори виконують бездоганно. СРСР ніби і немає, а спадок живе: стиль, мовні звороти і лексика - в останній заяві Ради Федерації все в кращих радянських традиціях", - написав глава МЗС України.

Як повідомлялося, 10 квітня глава делегації Верховної Ради України Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка") повідомив, що Російської Федерації не вдалося домогтися зміни процедури запровадження санкцій Парламентської асамблеї Ради Європи, що дозволило б відновити в правах її делегацію. "Резолюція ПАРЄ проголосована. Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій!", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

За словами В.Ар'єва, в резолюції ПАРЄ критикує Росію за відмову подавати свою делегацію і платити внесок до Ради Європи. "Її закликали не боятися і не шантажувати, а виконувати зобов'язання. Існуючий санкційний механізм залишається. Можливо, буде запроваджений додатковий, складніший. Але то вже справа майбутніх сесій. Делегація зробила все можливе", - написав він.

У свою чергу заступник члена делегації в ПАРЄ, позафракційний народний депутат Борислав Береза зазначає, що Росія надалі шукатиме можливості повернутися до зали асамблеї без виконання резолюцій. "Сьогоднішня доповідь голландця Тінні Кокса не повертає делегацію РФ у ПАРЄ і не знімає з них санкції, але закладає механізми, які можуть бути використані в майбутньому за певних обставин", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Наступним кроком, який спробують зробити наші опоненти, буде згода Комітету міністрів Ради Європи на цю реформу. А там немає консенсусу", - додав Б.Береза.

Резолюцію підтримали 105 депутатів, "проти" висловилися 30 осіб, 16 утрималися. Рекомендація прийнята 108 голосами "за", 37 депутатів проголосували "проти", 12 утрималися.

У квітні 2014 року делегацію РФ у ПАРЄ було позбавлено права брати участь у голосуванні у зв'язку з подіями в Криму. В січні 2015 року ПАРЄ продовжила санкції, які, поряд із позбавленням права голосувати, не дозволяють представникам російської делегації входити до керівних структур асамблеї та брати участь у моніторингових місіях.

На знак протесту делегація РФ відмовилася від участі в сесіях асамблеї, які відбуваються чотири рази на рік. У 2017 році Москва призупинила виплату внеску до бюджету Ради Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА