06:52 12.04.2019

Прокурор Кулик під час поїздки в Ізраїль зустрічався з оточенням Коломойського

2 хв читати
Прокурор Кулик під час поїздки в Ізраїль зустрічався з оточенням Коломойського

Президент України Петро Порошенко заявляє, що заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Костянтин Кулик під час поїздки в Ізраїль зустрічався з оточенням Ігоря Коломойського.

"Справа з розслідування справи "Курченка" на яку посилається пан Кулик, ведеться дуже багато років. Ніяких рішень, ніяких розмов, тепер я вже знаю про це напевно, щодо підозр особам, про яких він говорить, не було. Ви називали сьогодні Ложкіна , Філатова і Гонтареву", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер увечері.

П.Порошенко підкреслив, що для того, щоб оголосити підозру необхідно допитати цих людей, зібрати докази, і запросити адвоката, "ніяких проблем з цим точно немає".

"Ще місяць тому у пана Кулика не було жодних думок з цього приводу, аж до того, як він вирішив поїхати в Ізраїль. Я не торкаюсь легенди, яка була в зв'язку з цією поїздкою, але у нас є обґрунтована інформація, що пан Кулик під час своєї поїздки в Ізраїль зустрічався з оточенням власника цього каналу пана Коломойського. І саме від нього пан Кулик отримав цей наказ, і саме там він прийняв рішення змінити присязі", - додав він.

За словами П.Порошенка, після цього К.Кулик літав до Відня де зустрічався із ще одним юристом І. Коломойського.

"Було завдання, поставлене оточенням або самим Коломойським, для того, щоб це точно було використано у виборчому процесі. Я підкреслюю, що ніяких підстав, жодних правових підстав у діях пана Кулика немає і не було", - сказав президент.

Окрім того, за словами П.Порошенка К.Кулик виведений зі складу слідчої групи і йому заборонено від імені цієї групи вчиняти будь-які дії, зокрема і розголошувати таємницю слідства.

У зв'язку з чим, президент підкреслив, що дії К. Кулика можна розцінювати як зловживання влади співробітником правоохоронного органу, розголошення таємниці слідства і це порушення процесуального кодексу.

"За вчинення цих злочинів, на моє глибоке переконання, без втручання президента, пан Кулик точно повинен понести кримінальну відповідальність", - додав президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА