07:37 12.04.2019

Порошенко - голові Одеської ОДА Степанову: якби я знав, що ви затримаєте виплати малозабезпеченим до 22 квітня, я б звільнив вас раніше

3 хв читати
Порошенко - голові Одеської ОДА Степанову: якби я знав, що ви затримаєте виплати малозабезпеченим до 22 квітня, я б звільнив вас раніше

Президент України Петро Порошенко не був в курсі дій екс-голови Одеської ОДА Максима Степанова, який відклав виплати одноразової допомоги малозабезпеченим пенсіонерам до 22 квітня.

"На жаль, я просто не знав, що Степанов відклав ці виплати. Якби я це знав, він був би звільнений раніше", - сказав П. Порошенко в програмі "Право на владу" в четвер в ефірі телеканалу "1 + 1" .

М. Степанов сам розповів про своє рішення відкласти одноразову допомогу пенсіонерам до закінчення виборчого процесу, мотивувавши це тим, "що вибір країни повинен бути чесним без підкупу, без адміністративного тиску".

Президент також розповів про причини, які спонукали його звільнити М. Степанова.

"Що стосується причин звільнення. Їх багато, зокрема і те, що Одеська область впала більше, ніж інші області України - на вісім позицій і посідає третє місце з кінця", - зазначив глава держави, підкресливши, що на Одеську область йшло пріоритетне фінансування.

Однак М.Степанов стверджує, що президент його звільнив "виключно через результати першого туру виборів".

П.Порошенко також підкреслив, що "Одеська область достатньо натерпілася від варягів, які приїжджають в область. Це були і Палиця, і Саакашвілі, і Степанов," і визнав свої помилки щодо їх призначення.

Водночас президент заявив, що відповідальні пости в Одеській області будуть займати ті, хто там живе і народився.

"І моя принципова позиція, що в області, де я народився, будуть губернаторами працювати ті, хто живе, хто народився в Одеській області", сказав П.Порошенко.

Другий тур президентських виборів в Україні відбудеться 21 квітня.

Напередодні, 11 квітня, президент України П.Порошенко звільнив М. Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації і призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови ОДА першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

"Звільнити Степанова Максима Володимировича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації", - йдеться в указі глави держави №119 / 2019 від 10 квітня, оприлюдненому на сайті президента.

Згідно з указом №120 / 2019, П.Порошенко тимчасово поклав виконання обов'язків голови Одеської ОДА на Сергія Паращенка.

Крім того, указом №118 / 2019 глава держави скасував свої укази від 6 квітня про відсторонення М. Степанова з займаної посади і про тимчасове виконання обов'язків голови ОДА С.Паращенком.

Як повідомлялося, на сайті президента були оприлюднені датовані 6 квітня укази №107 / 2019 і №108 / 2019, згідно яких П.Порошенко відсторонив М. Степанова з посади голови Одеської ОДА та тимчасово поклав виконання обов'язків голови обладміністрації на першого заступника керівника облдержадміністрації С. Паращенка.

Тоді М.Степанов на брифінгу заявив, що відмовляється покидати свій пост, оскільки вважає відповідний указ незаконним. Відповідаючи на питання журналістів, про що вони говорили з П.Порошенком під час візиту президента до Одеси 5 квітня, М.Степанов відповів, що глава держави запропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого він відмовився.

Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко заявив, що уряд не ухвалював рішень щодо відсторонення М. Степанова з посади голови Одеської обладміністрації.

С.Паращенко заявив про готовність виконувати покладені на нього головою держави зобов'язання.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 9 квітня повідомив, що в Кабмін надійшло подання від президента П.Порошенка на звільнення М. Степанова з посади голови Одеської ОДА.

10 квітня Кабмін схвалив проект указу президента про звільнення М. Степанова з посади голови Одеської ОДА.

Цього дня М.Степанов заявив, що не має наміру оскаржувати рішення про звільнення, назвавши його "суто політичним".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА