21:20 12.04.2019

Лідери Німеччини і Франції підтримують ідею провести зустріч "нормандської четвірки" після виборів президента України

2 хв читати
Лідери Німеччини і Франції підтримують ідею провести зустріч "нормандської четвірки" після виборів президента України

Президент України Петро Порошенко повідомив, що отримав згоду від лідерів Німеччини і Франції провести зустріч у "нормандському форматі" після виборів глави Української держави, зазначивши, що швидше за все вона відбудеться у Франції.

"Ми отримали абсолютно чітке повідомлення, що одразу після мого переобрання - ми переконані, що відкривається вікно можливостей - буде скликане засідання на найвищому рівні "нормандського формату". Найбільш ймовірно, це відбудеться у Франції, як раз у п'яту річницю створення "нормандського формату" , - заявив П.Порошенко в п'ятницю в ефірі телеканалу "Інтер" відеозв'язком з Парижа після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Він висловив упевненість у своїй перемозі на виборах, яка змусить президента РФ Володимира Путіна до участі в переговорах "нормандської четвірки".

"Росія сподівалася на те, що Петро Порошенко не вийде до другого туру, нині вона сподівається, що Порошенка не оберуть і буде інший, слабкий кандидат, з яким Росії буде дуже легко, без участі західних партнерів віч-на-віч тихенько домовитися і вийти на умовах Росії, де-факто вийти на капітуляцію України", - сказав П.Порошенко.

Він підкреслив, що українці цього не допустять.

"Я, як президент, маю тверду підтримку лідерів Європейського Союзу. Я заявляю, що коли Путін зрозуміє, що президент Порошенко має підтримку більшості українців, то, як сказав президент Макрон, буде відкрито тоді для "нормандського формату" вікно можливостей", - сказав глава держави.

Президент підкреслив, що альтернативи "нормандському формату" немає.

За словами П.Порошенка, чітко скоординовані дії в рамках "нормандського формату" приведуть до того, що "або ми встановлюємо мир на Донбасі, або вже в травні-червні будуть продовжені або посилені санкції проти Російської Федерації".

Глава держави висловив упевненість, що вдасться вийти на умови, які принесуть Донбасу мир. "Я твердо переконаний, що ми зможемо вийти на умови, коли мені вдасться принести мир на Донбас, і це може бути зроблено вже найближчим часом", - сказав він.

Раніше цього дня П.Порошенко відвідав Берлін, де зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Початок "нормандського формату" було покладено на зустрічі глав України, Німеччини, Франції та РФ 6 червня 2014 року в Шато-де-Бенувіль в Нормандії (Франція) під час святкування 70-ї річниці висадки союзників (1944).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА