21:45 12.04.2019

Порошенко і Макрон домовилися найближчим часом знову виступити з ініціативою звільнення Сущенка

1 хв читати
Порошенко і Макрон домовилися найближчим часом знову виступити з ініціативою звільнення Сущенка

Президент України Петро Порошенко повідомив, що на зустрічі з лідером Франції Еммануелем Макроном обговорив питання українських політв'язнів, утримуваних у РФ і в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також анонсував нову ініціативу щодо звільнення українського журналіста Романа Сущенка, засудженого в РФ.

"З президентом Франції Еммануелем Макроном я окремо порушив питання нашого журналіста пана Сущенка. Ви знаєте, що він працював у Парижі, що перша леді Франції турбувалася про його долю. Еммануель чітко зафіксував, що найближчим часом ми ще раз вийдемо з ініціативою, щоб Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ) стримав своє слово, звільнив українця Сущенка", - сказав П.Порошенко в ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю відеозв'язком з Парижа після зустрічі з Е.Макроном.

Окрім того, він розповів, що на зустрічі окремо порушували питання звільнення 24 українських моряків, які є військовополоненими в РФ.

Разом з тим глава держави зазначив, що порушив питання політв'язнів, які перебувають як в РФ, так і на окупованих територіях, а також питання порушення прав кримських татар у Криму.

"Ми чітко скоординували ці кроки і в Берліні, і в Парижі. Були дані відповідні доручення. І ми рішуче починаємо підготовку до саміту "нормандського формату", до порядку денного якого обов'язково будуть внесені і ці питання", - резюмував П.Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА