19:26 13.04.2019

У Зеленського заявляють про необхідність перезавантаження НАЗК і забезпечення реальної незалежності судової системи

2 хв читати
У Зеленського заявляють про необхідність перезавантаження НАЗК і забезпечення реальної незалежності судової системи

Судова система України повинна стати реально незалежною і від президента, і від Верховної Ради, і від уряду, тоді вона реально запрацює, заявляє спікер передвиборчого штабу кандидата в президенти України Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

"Незалежність судів від того, хто сидить на вул.Грушевського, 5 (Верховна Рада - ІФ), незалежність судів від того, хто сидить на вул.Грушевського, 12/2 (Кабінет міністрів України - ІФ) і головне - незалежність судів від того, хто сидить на вул.Банковій (адміністрація президента України - ІФ)", - сказав Д.Разумков, виступаючи на Третьому форумі українських лібералів "Люди важливi" в суботу в Києві.

Він підкреслив, що судова система запрацює, коли вона буде реально незалежною, як і система боротьби з корупцією, "коли вона буде сліпа і не бачитиме, хто перед нею стоїть".

Спікер штабу В.Зеленського також зазначив, що судова система, яка неефективно працює, є однією з причин відсутності появи інвестицій в Україні.

"Бізнес розуміє, що він тут не захищений, зокрема тому, що він знає: прийшовши до судів, він може отримати абсолютно неправомірне рішення", - зазначив він.

Що стосується антикорупційних органів, за словами Д.Разумкова, нині їх керівники більше займаються боротьбою між собою, ніж з корупцією.

"Я думаю, якщо ми говоримо про НАЗК, - воно вимагає глибокого перезапуску, оскільки всі ті сподівання і надії, які на нього покладалися, не були реалізовані навіть частково, на мій погляд", - сказав він.

Якщо ж говорити про Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, то, за словами спікера штабу В.Зеленського, ситуація впирається в конфлікт між керівниками САП і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"І другий аспект - це те, що наразі багато хто з керівників цих структур заангажовані або запідозрені в тому, що вони так чи інакше перебувають під впливом тих чи інших політичних фігур ... Тільки незалежна система зможе нормально функціонувати і зробити роботу наших чиновників підконтрольною", - впевнений Д.Разумков.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА