20:01 13.04.2019

Партія "Люди важливi" братиме участь у парламентських виборах

2 хв читати
Партія "Люди важливi" братиме участь у парламентських виборах

Депутат Київради, голова депутатської групи "Київська команда" Сергій Гусовський заявив, що партія "Люди важливi", яка перебуває в процесі створення, братиме участь у виборах до Верховної Ради України в жовтні 2019 року.

"Є ціла законодавча процедура - це установчий з'їзд, на ньому вже оголошується офіційно, починається відлік часу, щоб зібрати підписи в областях і районах ... 10 тис. підписів має бути, і подаємо до Мін'юсту", - сказав С. Гусовський агентству "Інтерфакс -Україна" в ході третього форуму українських лібералів у суботу в Києві.

На уточнююче запитання, чи планують вони завершити процес створення і реєстрації партії до парламентських виборів з тим, щоб взяти участь у виборчому процесі, С. Гусовський відповів ствердно - "Так".

Політик зазначив, що у партії буде кілька лідерів - "багатолідерська конструкція", але називати конкретні імена і прізвища зараз передчасно. "Я думаю, що формування списку тих, хто йде, відбудеться вже влітку", - розповів він.

За словами С. Гусовського, при реєстрації партії будуть чітко прописані вимоги до членів партії, з можливою процедурою кандидатства в члени, але ключовою буде підтримка ідей правого лібералізму.

Що стосується фінансування нової політсили, то наразі громадський рух "Люди важливi" фінансується за рахунок самих учасників руху.

"У нас є люди, які входять до 100 найбагатших людей, наприклад Сергій Башлаков, мій колега і товариш ... Це дозволяє нам зараз, поки витрати не є масштабними, фондуватися за рахунок внесків тих, хто симпатизує руху. Але прийде момент, коли треба буде говорити про більш широкі процедури фандрайзингу", - розповів він.

"Разом з тим, він уточнив, що на більш пізньому етапі формування партії може бути встановлений певний відсоток від загального масштабу фінансування, вище якого не можна буде робити внески." Це про те, що ніхто не зможе купити цей рух", - пояснив С. Гусовський.

Раніше цього дня на третьому форумі українських лібералів у суботу в Києві учасники громадського руху "Люди важливі" оголосили про створення політичної партії, установчий з'їзд партії призначений на 18 травня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА