15:43 14.04.2019

Порошенко заявляє, що не має наміру відправляти у відставку Полторака і Клімкіна після виборів

1 хв читати

Кандидат у президенти України, нинішній глава держави Петро Порошенко заявляє, що не має наміру відправляти у відставку ні міністра оборони Степана Полторака, ні міністра закордонних справ України Павла Клімкіна після президентських виборів.

Спілкуючись з журналістами на НСК "Олімпійський" у центрі Києва в неділю, куди він прибув для дебатів із кандидатом у президенти Володимиром Зеленським, президент нагадав, що в Україні парламентсько-президентська форма правління і склад уряду президент може лише пропонувати і після обрання нового президента Кабмін у відставку не йде. "І я їх відправляти у відставку – ні міністра оборони, ні міністра закордонних справ – не збираюся", - сказав П.Порошенко.

Він додав, що в разі обрання його президентом після парламентських виборів він скористається своїм правом і запропонує відповідні кандидатури під час формування нового уряду.

Також глава держави наголосив, що після виборів нового президента за законодавством всі голови обласних державних адміністрацій йдуть у відставку. "Згідно з Конституцією, всі голови обласних державних адміністрацій за законодавством йдуть у відставку одразу ж після завершення виборчого процесу з обрання нового президента, незалежно від того, хто переможе", - пояснив П.Порошенко свою тезу щодо кадрових можливостей президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА