15:50 14.04.2019

Президент має намір звільнити першого заступника голови СЗР Семочка в п'ятницю

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко заявив про намір звільнити Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України у п'ятницю, 19 квітня.

"У п'ятницю першого заступника голови Служби Зовнішньої розвідки генерала Семочка звільнимо з посади", - сказав П.Порошенко на НСК "Олімпійський" у центрі Києва в неділю, куди він прибув для дебатів з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським, відповідаючи на запитання журналістів.

Як повідомлялося, програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" опублікувала сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника СЗР, екс-керівника економічної контррозвідки СБУ С.Семочка має будинки під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує С.Семочко.

СБУ повідомила, що в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадженням за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію щодо С.Семочка.

17 жовтня глава СЗР Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника С.Семочка.

Пізніше в рішенні Шевченківського райсуду Києва було зазначено, що контррозвідка СБУ підтвердила: дружина і дочка С.Семочка мають російське громадянство.

Слідство звернулося до суду з проханням дати доступ до телефону С.Семочка та його сім'ї за майже 5 років. Суд клопотання задовольнив, дозволивши правоохоронцям дослідити, зокрема, звідки телефонували С.Семочку, його дружині та донці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА