21:09 14.04.2019

Соціал-демократи лідирують на виборах до парламенту Фінляндії

2 хв читати
Соціал-демократи лідирують на виборах до парламенту Фінляндії

У Фінляндії, згідно з попередніми підсумками голосування на парламентських виборах, в лідери вийшла Соціал-демократична партія.

За даними виборчої комісії Фінляндії, соціал-демократи отримують 18,9% голосів. На другому місці Коаліційна партія (17,2%), на третьому - Партія центру прем'єр-міністра Юхи Сипіля (15,4%). На четвертому - партія "Справжні фіни" (15,1%), яка позиціонується як націоналістична, євроскептична і соціально-консервативна партія, активно виступає за скорочення появи мігрантів. Далі йдуть "зелені" (11,4%) і Союз лівих сил (8,9%).

Усього у виборах в національні збори Фінляндії беруть участь дев'ять представлених у парламенті партій і 10 не представлених. Голосування проходить на материку в 13 виборчих округах за партійними списками при пропорційному представництві в кожному окрузі, а також на Аландських островах, де створено окремий виборчий округ з фіксованим представництвом (1 мандат). За це місце борються три виборчі блоки Аландських островів.

Під час попереднього голосування було віддано понад 1,5 млн голосів. За даними Мін'юсту, явка склала 36,5%. Це рекордний показник для країни. У Фінляндії правом голосу володіють 4,5 мільйона людей.

Після низки невдалих для Соціал-демократичної партії років їй пророкують непогані результати на нинішніх виборах. Так, соціал-демократи після парламентських виборів 2011 року були на другому місці, але після виборів 2015 року скоротили свою присутність в парламенті і стали четвертими. Однак у 2018 році партія почала повертати популярність і з минулого березня регулярно займала перше місце в соцопитуваннях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА