18:36 15.04.2019

Медведчук покладає на Порошенка відповідальність за відсутність прогресу в обміні заручників

2 хв читати
Медведчук покладає на Порошенка відповідальність за відсутність прогресу в обміні заручників

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук покладає відповідальність за зрив процесу обміну заручників на президента України Петра Порошенка і заявляє, що надалі опікуватиметься питанням обміну, незалежно від результатів президентських виборів в Україні.

"Я заявляю: те, що з грудня 2017 року по квітень 2019 року не було обмінів, – виключно провина президента України Порошенка. Я стверджую: якби він погодився на домовленості грудня 2017 року, досягнуті мною, обмін можна було б провести протягом 3–5 днів. Але у президента за цей рік так і не з'явилося почуття відповідальності перед своїми громадянами, їхніми рідними та близькими", - йдеться в заяві В.Медведчука, оприлюдненій на сайті партії "Опозиційна платформа - За життя" в понеділок.

Він нагадав, що 27 грудня 2017 року відбувся масштабний обмін за формулою "306 на 74" людини, і передбачався другий етап обміну всіх встановлених осіб, який, однак, не відбувся.

"Українська сторона на чолі з президентом відмовилася проводити обмін на заздалегідь обговорених умовах. Замість цього почали висувати різні варіанти часткових обмінів "25 на 10", "35 на 15", а не "всіх установлених на всіх установлених". На знак незгоди з такою позицією президента я заявив йому про це і підтвердив публічно, і з травня 2018 року не брав участі в засіданнях гуманітарної підгрупи", - пояснив політик.

Водночас В.Медведчук назвав "маячною" заяву П.Порошенка про те, що в переговорному процесі він представляв президента Росії.

"Я продовжу займатися звільненням як осіб, що перебувають в ОРДО і ОРЛО, так і осіб, що перебувають у РФ, зокрема й українських моряків. І для цього не потребую ані благословення, ані дозволів Петра Порошенка або майбутнього президента. Оскільки робив і роблю це не на догоду владі, а в інтересах українських громадян", - заявив В.Медведчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Демпартія США має намір висунути Байдена в президенти вже в липні для припинення дискусій про альтернативного кандидата - ЗМІ

Безугла звертається до ДБР через перешкоджання її депутатській діяльності та зрив низки військових операцій керівництвом ЗСУ

Байден засудив рішення Верховного суду США щодо імунітету експрезидента Трампа

Зеленський провів розмову з лідером Гамбії - першу за 20 років дипломатичної паузи між країнами

YES після старту переговорів про вступ України в ЄС продовжить підтримку Києва в євроінтеграції, відновленні та гарантіях безпеки - заява

Кличко розповів про підготовку Києва до зими

Кулеба і помічник держсекретаря США О'Браєн обговорили поставку додаткових систем Patriot Україні, скоординували подальші кроки в цьому напрямі

Правляча партія Естонії висунула кандидата у прем'єри замість Каллас, яка стане главою європейської дипломатії

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА