07:39 16.04.2019

Порошенко: екстрадиція Крючкова - передвиборча технологія виборчого штабу кандидата в президенти Зеленського

2 хв читати
Порошенко: екстрадиція Крючкова - передвиборча технологія виборчого штабу кандидата в президенти Зеленського

Президент України Петро Порошенко вважає екстрадицію Дмитра Крючкова передвиборчою технологією виборчого штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського.

"Менше, ніж за тиждень до виборів повертається пан Крючков ... Побачите, завтра пана Крючкова поведуть до суду, післязавтра він опиниться на волі, а в четвер він буде на каналі "1 + 1" на території пана Зеленського для того, щоб зіграти свою роль у виборчому процесі", - сказав П.Порошенко в програмі "Свобода слова" в понеділок увечері в ефірі телеканалу ICTV.

П.Порошенко зазначив, що Д. Крючков три роки ховався по всьому світу, "починаючи від Криму і Російської Федерації і закінчуючи Німеччиною, де він був затриманий".

Він нагадав, що за кілька тижнів до виборів Д. Крючков "здається німецькій владі" і "пише заяву про готовність добровільно повернутися в Україну і надати відомості", а в інтерв'ю журналістам каже, що в схемах, в яких його обвинувачують, нібито, замішаний і перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

"Нічого спільного з боротьбою з корупцією це не має. Три роки треба було боротися з цією корупцією або одразу після президентських виборів. Це виборчі технології штабу мого опонента і його патрона пана Коломойського", - підкреслив П.Порошенко.

При цьому П.Порошенко зазначив, якщо до кінця виборчого процесу Д. Крючков не з'явиться в ефірі "1 + 1", він готовий сказати, що був не правий.

Президент також зазначив, що Д.Крючкова особисто не знає.

Крім того, П.Порошенко повідомив, що І.Кононенко після виборів відповість на запитання слідчих. "Якщо він буде винен, повинен нести за це відповідальність", - підсумував президент.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали екстрадованого в Україну з Німеччини колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, підозрюваного в розкраданні коштів підконтрольних державі обленерго.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сторінці НАБУ в соцмережі Фейсбук, у понеділок, 15 квітня, Д.Крючкова, підозрюють у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" стверджували, що екс-нардеп Д.Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" в 2015 році організовував схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА