13:46 16.04.2019

До ВР сьогодні пройшли б "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "БПП", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Сила і честь" - опитування

2 хв читати
До ВР сьогодні пройшли б "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "БПП", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Сила і честь" - опитування

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися у середині квітня, до українського парламенту пройшли б шість політичних сил: "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Блок Петра Порошенка", ВО "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Сила і честь".

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 9-14 квітня поточного року, за партію "Слуга народу" готові проголосувати 12% усіх респондентів і 26% серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, за "Опозиційну платформу - За життя" - відповідно, 7,5% і 16%, "Блок Петра Порошенка" отримав би відповідно, 7% і 14%, ВО "Батьківщина" - відповідно, 6% і 12%, "Громадянська позиція" - 2% і 5%, "Сила і честь" - 2% і 5%.

Ще дві партії мають лише трохи менше ніж прохідний бар'єр: Радикальна партія Олега Ляшка (2% і 4,8%) і ВО "Свобода" (2% і 4,6%).

Підтримка інших партій нижче. При цьому 43% респондентів не визначилися, за яку партію вони наразі голосували б.

Методом особистого інтерв'ю було опитано 2004 респонденти, які проживають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступеневою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, яка контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА