20:14 16.04.2019

Команда Зеленського про формування комісій: Усі спроби створити проблеми в день голосування будуть марними

2 хв читати
Команда Зеленського про формування комісій: Усі спроби створити проблеми в день голосування будуть марними

У команді кандидата в президенти України Володимира Зеленського впевнені, що всі спроби створити проблеми в день голосування 21 квітня під час другого туру виборів президента будуть марними.

"Наша позиція полягає в тому, що всі спроби зробити некомфортним день голосування все одно не матимуть успіху. Тому що комісії в підсумку все одно сформувалися, черг великих не буде і люди зможуть комфортно прийти і здійснити своє волевиявлення", - сказав координатор "Зе Команди" Олександр Корнієнко агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію про заповнення кандидатами своїх квот у дільничних комісіях.

Він зазначив, що команда В.Зеленського взагалі подавала майже 100% кандидатур до дільничних комісій, але частину з них відхилили з об'єктивних технічних причин. "Наприклад, людина, яка є чинним спостерігачем, не встигла виписатися. Якісь кандидатури відхилили. Але це робочий процес. Тобто в підсумку ми подали практично 95%. А опонент (Петро Порошенко - ІФ) подав десь 73% ", - вказав О.Корнієнко.

На його думку, це можна розцінювати як спроби зірвати вибори на окремих дільницях і округах.

Як повідомила 16 квітня прес-служба ЦВК, для проведення другого туру виборів президента України до складу дільничних виборчих комісій (ДВК) по всій країні станом на 15:00 вівторка включено 195 тис. 026 представників від кандидата В.Зеленського і 147 тис. 222 від кандидата і чинного президента П.Порошенка. Ще 59 тис. 210 керівників і членів дільничних комісій були призначені окружними комісіями за поданням голів ОВК, а також капітанів суден під прапором України і керівника полярної станції.

"Відсутність подання від кандидатів значної кількості кандидатур до складу дільничних комісій і необхідність їх формування за поданням голів ОВК стали справжнім викликом для багатьох окружних комісій. Найбільш гостро проблема формування складу ДВК за поданням голів окружних виборчих комісій проявилася більш ніж у 40 округах", - зазначають у ЦВК.

15 квітня, в останній день для формування дільничних комісій, у ЦВК відзначили наявність проблеми з комплектацією дільничних виборчкомів в окремих округах і закликали небайдужих громадян долучитися до роботи в комісіях.

Йшлося про округи № 26, 27, 28 (Дніпропетровська область), № 68, 69, 70, 71, 72, 73 (Закарпатська область), № 100, 101, 102, 103 (Кіровоградська область), № 106, 107, 112, 113, 114 (Луганська область), № 157, 161 (Сумська область), № 171, 176, 180 (Харківська область), № 183, 184, 185 (Херсонська область), № 206, 209, 210 (Чернігівська область ), № 216, 217, 220 і 223 (Київ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА