20:39 16.04.2019

Порошенко був би радий призначенням на посади глав ДПС і ДМС Верланова і Нефьодова

3 хв читати
Порошенко був би радий призначенням на посади глав ДПС і ДМС Верланова і Нефьодова

Президент України Петро Порошенко висловив задоволення тим, що посади керівників Державної податкової служби (ДПС) і Державної митної служби (ДМС) можуть обійняти молоді люди - нинішні заступник міністра фінансів Сергій Верланов і перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов відповідно.

"І надзвичайно корупційно небезпечні дві позиції - це позиція керівника української митниці і позиція керівника Державної фіскальної служби. І я дуже щасливий з приводу рішення конкурсної комісії, що на керівника місії призначила заступника міністра економіки пана Нефьодова,... а на позицію керівника Державної фіскальної служби (Державної податкової служби - ІФ) - людину, яка дуже активно працювала над введенням автоматичного відшкодування ПДВ... зараз заступника міністра фінансів, молоду людину (Сергія Верланова - ІФ)", - сказав П.Порошенко в ефірі телеканалу "112.Украіна" у вівторок ввечері.

Водночас пізніше президент повідомив, що їхні кандидатури пройшли перший етап конкурсу на зайняття цих посад, і наразі конкурс триває.

Раніше цього дня інтернет-видання "Економічна правда" із посиланням на джерело повідомляло про те, хто переміг у конкурсі на зайняття посад керівників ДПС і ДМС. "Це якесь непорозуміння. Результати будуть за тиждень, потім ще час на оскарження результатів", - пояснив перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі М.Нефьодов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У свою чергу Міністерство фінансів повідомило, що троє з п'яти кандидатів на посаду глави ДПС і п'ятеро з шести кандидатів на ДМС) пройшли у заключний третій тур конкурсу.

Серед претендентів на посаду глави ДПС 23 квітня співбесіду проходитиме заступник міністра фінансів Сергій Верланов, виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Четверо кандидатів претендуватимуть на третьому етапі на посаду глави Держмитної служби: проректор із навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов, експерт з правових питань центру "CASE-Україна" Андрій Саварець, а також директор юридичної компанії "Федоришин та партнери" і доцентр Академії адвокатури України Олександр Федоришин.

Заключний етап відбору - співбесіда - відбудеться 23 квітня о 10:00, її транслюватимуть в прямому ефірі. Цього ж дня комісія з питань вищого корпусу державної служби підіб'є підсумки і визначить кандидатів, яких рекомендуватиме Кабінету Міністрів на посади Держмитній і Держподаткової служб, зазначило міністерство.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про те, що народний депутат Андрій Антощак (Блок Петра Порошенка) звернувся до Окружного суду Києва з проханням призупинити конкурс з обрання глав цих служб, про що він заявив під час засідання комісії у вівторок. Зокрема, А.Антощак заявив, що С.Верланов не має достатнього досвіду державної служби, а М.Нефьодов не має досвіду в митній справі.

Однак комісія продовжила другий етап конкурсу.

Раніше Окружний адмінсуд Києва відмовив екс-главі Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову в клопотанні про припинення конкурсів на посади глав ДПС і ДМС для забезпечення його позову до Кабінету Міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА