21:47 16.04.2019

Порошенко доручив СБУ перевірити інформацію про можливі загрози нацбезпеці з боку телеканалів "112.Україна" і "NewsOne"

2 хв читати
Порошенко доручив СБУ перевірити інформацію про можливі загрози нацбезпеці з боку телеканалів "112.Україна" і "NewsOne"

Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України перевірити інформацію про можливі загрози національній безпеці з боку телеканалів "112.Україна" і "NewsOne", про які йдеться в постанові Верховної Ради.

"Верховна Рада прийняла постанову про ризики, загрози для національної безпеки, які виходять від двох телеканалів. Перед тим, як розглянути це питання, я доручив правоохоронному органу, який відповідає за національну безпеку в Україні – СБУ терміново перевірити інформацію вищого політичного органу держави - Верховної Ради України", - повідомив П.Порошенко у вівторок в ефірі телеканалу "112.Україна", відповідаючи на питання, коли глава держави має намір розглянути петицію на захист телеканалів "112.Україна" і "NewsOne", яка набрала більше 25 тис. голосів.

Він підкреслив, що як тільки перевірку буде завершено, з її результатами ознайомлять телеканали, і вони зможуть висловити зауваження, які візьмуть до уваги.

"І в разі, якщо інформація буде підтверджена, це питання буде винесено на засідання РНБО", - сказав П.Порошенко.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів "112.Україна" і "NewsOne" (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції повинні торкнутися ТОВ "Аріадна ТБ", ТОВ "Новий формат ТБ", ТОВ "ТБ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТБ", ТОВ "Лідер ТБ", ТОВ "Партнер ТБ" і ТОВ "Новини 24 години".

Згідно з інформацією на сайті телеканалів, остання в даному переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - вказана в структурі власності каналу "NewsOne", решта 6 юридичних осіб вказані в структурі власності телеканалу "112 Україна".

2 листопада 2018 року до Конституційного суду України надійшло конституційне подання 49 народних депутатів України щодо конституційності постанови Ради про застосування санкцій до телеканалів "112.Україна" і NewsOne.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА