07:16 18.04.2019

Команда Зеленського спростувала співпрацю з американськими лобістами з Signal Group

2 хв читати
Команда Зеленського спростувала співпрацю з американськими лобістами з Signal Group

Команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського заявляє, що не залучала жодних лобістських компаній або агентств для організації візиту свого представника в США, а також заперечують членство екс-глави "Нафтогазу" Олега Дубини в команді.

"У зв'язку з черговою хвилею дезінформації, поширеною в ЗМІ напередодні другого туру виборів президента України, офіційно заявляємо: команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника в США. У нас немає контракту з компанією Signal Group", - йдеться в повідомленні на сторінці команди В.Зеленського в Facebook у ніч на четвер.

Окрім того, в заяві йдеться про те, що О.Дубина, колишній перший віце-прем'єр України і екс-глава "Нафтогазу", ніколи не був і не є членом команди.

"Принципова позиція Володимира Зеленського, яку він задекларував на початку кампанії і яка є ключовою в підході щодо кадрових питань полягає в тому, що ніяких підкилимних домовленостей, обіцянок і роздачі майбутніх посад, портфелів і місць у списках кулуарно, таємно від суспільства ми не вели, не ведемо і вести не будемо. Саме ця позиція відрізняє нас від представників "старих" політичних еліт", - сказано в заяві.

Як повідомлялося напередодні, в документі від 12 квітня, опублікованому у відкритому доступі в розділі сайту Мін'юсту США, де розкривається інформація в рамках Foreign Agents Registration Act (FARA), повідомляється про контракт американських лобістів з Signal Group Consulting.

Як зазначено в документі, контракт вартістю $ 60 тис. передбачає допомогу в організації програми зустрічей з представниками громадськості та уряду, представлення В.Зеленського і його команди американським медіа, сприяння організації інтерв'ю та зустрічей з аналітичними центрами та експертами, з метою поліпшити імідж В.Зеленського і його партії "Слуга народу" у Вашингтоні.

Як повідомило "Радіо Свобода", короткостроковий контракт з кандидатом в президенти передбачає організацію зустрічей членів команди Зеленського з представниками Конгресу і адміністрацією президента Дональда Трампа.

Згідно джерел агентства "Інтерфакс-Україна", команду В.Зеленського цього тижня в США представляють глава його виборчого штабу Іван Баканов і екс-перший віце-прем'єр і екс-глава Нафтогазу О.Дубина, який раніше очолював меткомбінат Криворіжсталь.

Інформацію про участь О.Дубини в цих переговорах підтвердило також "Радіо Свобода". Відповідно до їхнього матеріалу, він виступає старшим економічним радником команди В.Зеленського.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА