20:32 18.04.2019

Парубій заявляє, що не допустить позачергових виборів до ВР

1 хв читати
Парубій заявляє, що не допустить позачергових виборів до ВР

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій не бачить підстав для дострокового припинення повноважень українського парламенту після президентських виборів.

"Я це - про розпуск - чув із моменту обрання головою Верховної Ради України. 14 квітня, до речі, було рівно три роки. Я говорив тоді і кажу зараз: розпуску парламенту не буде. Я не допущу цього сценарію", - сказав А.Парубій в інтерв'ю інтернет виданню "Цензор.НЕТ", оприлюдненому в четвер.

Спікер зазначив, що 27 травня спливає термін, коли можливий розпуск Верховної Ради, нагадавши, що Конституція забороняє припиняти повноваження парламенту протягом останніх шести місяців поточного скликання.

"Звичайно, можливо шукати якісь зачіпки. І це, скоріш за все, є концепції, які намагаються розвинути і втілити вірні юристи Януковича - Лукаш і Портнов. Але парламент - найвищий законодавчий орган держави. Який, правда, вже давно і вперто намагаються демонізувати. І коли сьогодні хтось хоче нанести удар по парламенту, я говорю дуже просто: не дозволю! Не дозволю маніпулювати ні законами, ні Конституцією", - сказав він.

"Немає жодних підстав - ані політичних, ані юридичних - для того, щоб ставити питання про розпуск Верховної Ради України. І хай вони свої конспірологічні марення і комбінації залишать для свого штабу", - заявив А.Парубій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА