22:58 18.04.2019

Зеленський про заборону РФ експорту нафти в Україну: Треба шукати альтернативне постачання

2 хв читати
Зеленський про заборону РФ експорту нафти в Україну: Треба шукати альтернативне постачання

Кандидат в президенти, шоумен Володимир Зеленський вважає, що необхідно шукати альтернативне поставки через введену Російською Федерацією заборону на експорт в Україну нафти та нафтопродуктів.

"Я не знаю глибоко цю проблему, я її не вивчив. Мені не соромно в цьому зізнатися. Я думаю, що завжди необхідно класти на карту всі можливі варіанти в будь-якому завданні. В цьому, я думаю, треба шукати альтернативні поставки. Можливо, шукати їх у західних країнах", - сказав він в ефірі ток-шоу "Право на владу" в четвер, відповідаючи на питання про заходи, які можуть бути зроблені у відповідь на обмеження поставок з РФ нафти і нафтопродуктів в Україну.

Як повідомлялося, 18 квітня 2019 року уряд РФ повідомив про введення з 1 червня 2019 року заборони на експорт нафти і нафтопродуктів в Україну у відповідь на розширення Україною списку заборонених для імпорту на територію України російських товарів.

До переліку товарів, заборонених до експорту в Україну, потрапили: нафта або нафтопродукти сирі, отримані з бітумінозних порід (код ТН ЗЕД 2709), вазелін нафтовий; парафін, віск нафтовий мікрокристалічний, кокс нафтовий, бітум нафтовий, суміші бітумні на основі природного асфальту або природного бітуму, нафтового бітуму, мінеральних смол або пека мінеральних смол (наприклад, бітумні мастики, асфальтові суміші для дорожнього покриття).

Водночас низка нафтопродуктів (за кодом УКТЗЕД 2710) - прямогонний бензин, бензини товарні, дизельне паливо, пропан, бутан, інші зріджені гази будуть експортуватися з РФ в Україну згідно спецдозволів, що видаються міністерством економічного розвитку Росії.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА