10:10 19.04.2019

Порошенко і Зеленський зустрінуться на НСК "Олімпійський" 19 квітня о 19:00

3 хв читати
Порошенко і Зеленський зустрінуться на НСК "Олімпійський" 19 квітня о 19:00

Передвиборні дебати між кандидатами в президенти України Петром Порошенком і Володимиром Зеленським розпочнуться на НСК "Олімпійський" (Київ) о 19:00 19 квітня.

При цьому, згідно із законом "Про вибори президента України", національні дебати мають відбутися в студії НСТУ 19 квітня і тривати 60 хвилин безперервного ефірного часу, а зустріч між кандидатами на "Олімпійському" офіційно трактується як передвиборна дискусія й оплачується штабами кандидатів.

Водночас Суспільний мовник прийняв рішення, що відповідатиме за режисерське забезпечення та художнє керівництво ефіру зустрічі кандидатів у президенти України на НСК "Олімпійський". "Штаби вирішили, що рівність доступу до ефіру кожного кандидата може забезпечити лише Суспільний мовник", - пояснили в Суспільному ТБ.

Голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) Зураб Аласанія розповів, що штаби кандидатів домовилися щодо шести позицій і не домовилися щодо чотирьох.

"1. Трибуни ділять не уздовж, а впоперек. 2. Символіку партій не використовують. 3. Артистів із піснями запускають по черзі. 4. Квитки ділять навпіл і поширюють кожен свої. 5. Час початку концертів: 16:00. 6. Час початку "дебатів": 19:00", - повідомив він 17 квітня ввечері.

Дискусійними станом на 17 квітня залишалися питання щодо кількості запитань - по три чи по чотири; ім'я ведучого; одна ПТС чи дві; і "віддавати одну трансляцію всім каналам чи кожен штаб веде свою зйомку і віддає своїм каналам".

З.Аласанія також наголосив, що "Суспільне" продовжує дотримуватися закону і здорового глузду: змістовні дебати мають відбутися в студії НСТУ 19 квітня".

Спочатку ініціатором зустрічі на НСК "Олімпійський" о 19:00 19 квітня виступив штаб В.Зеленського. Штаб П.Порошенка ініціював зустріч на "Олімпійському" 14 квітня, проте В.Зеленський на неї не з’явився. Пізніше П.Порошенко пообіцяв прийти на НСК "Олімпійський" 19 квітня для участі в дебатах із В.Зеленським.

У вівторок, 16 квітня, виборчі штаби П.Порошенка та В.Зеленського підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський" про оренду стадіону ввечері 19 квітня.

У штабі В.Зеленського після цього повідомили про відкриття броні безкоштовних квитків для своїх прибічників, що хочуть прибути на "Олімпійський", на спеціально створеному для цього сайті. Нині на сайті повідомляється: "На жаль, усі квитки вже продані".

У штабі П.Порошенка закликали свої прибічників, що хочуть прибути на "Олімпійський", заповнити в інтернеті анкети. "У зв'язку з посиленими заходами безпеки глядачів допускатимуть на стадіон за попередньою реєстрацією. Для охочих підтримати нашого кандидата буде організовано безкоштовні автобуси з регіонів", - повідомили в штабі.

18 квітня Центральна виборча комісія України перенесла час початку теледебатів кандидатів в президенти в студії "Суспільного" з 20:00 на 21:00 п'ятниці 19 квітня. Днем раніше з відповідним зверненням до ЦВК звернувся представник штабу П.Порошенка. Водночас у штабі В.Зеленського поки що не підтвердили участі кандидата в передбачених законом теледебатах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

Макрон: "Ми будемо готові відреагувати задля безпеки України та європейців"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА