15:48 19.04.2019

Порошенко вірить, що Україна пройде точку неповернення і стане членом ЄС

2 хв читати
Порошенко вірить, що Україна пройде точку неповернення і стане членом ЄС

Україні загрожує реванш, який відкине її в минуле, заявляє кандидат у президенти України, нинішній глава держави Петро Порошенко.

"Із заяв мого опонента і з презентації його команди дедалі частіше, на жаль, вимальовується образ Малоросії. Сьогодні нашій з вами Україні загрожує реванш, який може відкинути всю державу в минуле. Нам пропонують політичні та соціальні експерименти, щоб українці були як заворожені телевізійними шоу, відмовилися від ідей свободи, гідності та європейського майбутнього", - сказав П.Порошенко, виступаючи на майдані Незалежності у п'ятницю.

Він заявив про високу ставку на президентських виборах - чи продовжить Україна свій шлях до Європейського Союзу та НАТО або все буде "спущено на гальмах".

"І ще одне дуже важливе питання: чи допустить Україна реванш? Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну та зробити її якщо не частиною, то сателітом Російської імперії", - зазначив президент.

За його словами, кожен громадянин має пам'ятати, що головне для кожного українця - не втратити країну.

За словами П.Порошенка, основне завдання глави держави - не розсмішити президента Росії Володимира Путіна та "впасти перед ним на коліна, як думає дехто, і не на риболовлю з ним поїхати", а твердо й рішуче діяти, захищаючи національні інтереси України та безпеку кожного громадянина.

"І якщо моєму опонентові страшно було вийти на дебати з Порошенком, звідки ж у нього візьмуться сили та сміливість, мужність мати справу з Путіним?" - зазначив П.Порошенко.

Він також заявив, що в разі його обрання президентом 21 квітня він гарантує, що в наступні п'ять років "Путіна очікує гучний провал тут, в Україні".

"Ми з вами, дорогі друзі, наша команда, пройдемо точку неповернення, і ніхто й ніколи більше не бачитимЕ Україну в російських обіймах, а ми ввійдемо в Європейський Союз. Питання національної безпеки сьогодні для нас важливе як ніколи, і щоб протистояти російському сценарію, потрібна тверда політична воля, тверді ідеологічні принципи, дипломатична спеціальність і досвід, досвід верховного головнокомандувача Збройних сил України", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА