14:19 22.04.2019

ВР призначить інавгурацію новообраного президента в передбачений законом термін - Парубій

1 хв читати
ВР призначить інавгурацію новообраного президента в передбачений законом термін - Парубій

Верховна Рада призначить інавгурацію новообраного президента України після консультацій із його командою в передбачений законодавством термін, заявляє голова українського парламенту Андрій Парубій.

"Саму дату інавгурації визначатиме Верховна Рада своєю постановою. Очевидно, це питання стане актуальним вже після того, як буде завершено підрахунок голосів, і коли буде опубліковано результати виборів другого туру. Тоді це стане предметом дискусії. Верховна Рада на своїх пленарних засіданнях визначатиме, погоджуючи і в консультаціях із новообраним президентом, яка має бути дата інавгурації", - сказав А.Парубій на брифінгу в понеділок у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" щодо дат інавгурації.

Спікер нагадав, що Центральній виборчій комісії дається 10 днів на оголошення результатів виборів, які має бути опубліковано в "Голосі України", після чого відведено 30 днів на проведення інавгурації.

"Все буде в рамках чинного закону. Я не приймаю позицію, коли хтось і якось хоче коригувати закон під політичну кон'юнктуру", - наголосив А.Парубій.

Як повідомлялося, за підсумками обробки 95,06% електронних протоколів за кандидата в президенти України Володимира Зеленського проголосували 73,17% виборців, нинішній президент Петро Порошенко набирає 24,5% голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА