12:35 23.04.2019

Окружні виборчкоми обробляють уточнені протоколи з кількох ДВК

2 хв читати

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко пояснює відсутність даних із кількох виборчих дільниць у базі даних ЦВК тим, що декілька протоколів, отриманих із дільничних виборчих комісій, було уточнено.

"У нас буквально декілька... уточнених протоколів з дільничних виборчих комісій. Зараз окружні виборчі комісії доопрацьовують це. Власне з цим пов'язана відсутність кількох дільниць у базі", - сказав Є.Радченко журналістам у вівторок.

Він також розповів, що ЦВК на засіданні у вівторок прийняла ще 29 паперових протоколів окружних комісій із мокрими печатками, отже, разом з 11 прийнятими в понеділок ЦВК уже прийняла 40 протоколів окружних виборчкомів. "Поки що зауважень ми не маємо, протоколи опрацьовують, і наразі жодна з окружних комісій не отримала пропозиції відправитися на уточнення. Порівняно з першим туром це набагато швидше і набагато точніше", - розповів заступник голови ЦВК.

Говорячи про прогнози термінів оприлюднення остаточних результатів другого туру президентських виборів в Україні, Є.Радченко сказав: "Не хочемо прогнозувати з урахуванням двох чинників. Перший чинник - це все-таки, не дай Боже, щось (станеться - ІФ), тому мовчимо. А другий чинник - це, звісно, свята". "Ще один чинник, який поки що не відбувся, але ми маємо дотримуватися чистоти процедури - ЦВК після завершення процедури отримання протоколів і встановлення результатів обов'язково звернеться до органів судової влади для того, щоб упевнитися, що ніде немає позовів, ніде немає незавершених справ", - розповів він.

"І лише після того, як усе буде чисто, всі процедури буде завершено, Центральна виборча комісія встановить результати. Саме тому ми і називаємо орієнтовну дату цього встановлення - 30 квітня", - додав Є.Радченко.

Наразі до ЦВК надійшли дані 99,96% протоколів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА