16:36 23.04.2019

ДБР візьметься за прокурорів, які розслідують справу Калєтніка

2 хв читати

Печерський суд зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо невиконання судових рішень та незаконне кримінальне переслідування Ігоря Калєтніка з боку ГПУ. Прокурори розслідують його участь у прийнятті народними депутатами так званих “диктаторських законів”.
 2 квітня 2019 року Печерський районний суд зобов’язав Державне бюро розслідування розпочати кримінальне провадження щодо прокурорів ГПУ, через незаконне кримінальне переслідування ними колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка.
Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомила його адвокат Ірина Залюбовська.
Також вона оприлюднила ухвалу від 2 квітня 2019 року, якою суд задовольнив її скаргу і зобов’язав  ДРБ внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою про вчинення прокурорами ГПУ низки злочинів. А саме: незаконне кримінальне переслідування Ігоря Калєтніка, перевищення повноважень, невиконання судових рішень.
Мова йде про рішення Печерського районного суду від 27 листопада 2018 року, яким ГПУ протягом місяця було зобов’язано закрити кримінальне провадження щодо звинувачення Ігоря Калєтніка у прийнятті так званих “законів 16 січня” в зв’язку з доведеністю відсутності у його діях ознак злочину та безпідставності і необґрунтованості підозри. 
Вказане судове рішення станом на сьогодні не виконується прокурорами ГПУ.
«Загалом за період 2015-2019 років судами прийнято близько 10 рішень саме щодо вказаного кримінального провадження. Суддями встановлено необґрунтованість підозри висунутої Калєтніку, протиправність оголошення його у розшук, навмисне затягування слідства та зобов’язано закрити вказане кримінальне провадження», - йдеться в дописі адвоката Залюбовської.
«28 квітня 2019 року виповнюється рівно п’ять років, як ГПУ намагається імітувати проведення якогось досудового розслідування, а насправді весь цей час здійснює ні що інше як політичне переслідування, використовуючи ресурс правоохоронного органу при цьому позбавляючи Ігоря Калєтніка гарантованих йому Конституцією прав та свобод», - заявила вона. 

Нагадаємо, Ігор Калєтнік подав у відставку з посади першого заступника голови Верховної Ради в лютому 2014 року. З того часу Генпрокуратура переслідує його через прийняття парламентом законів «16 січня».

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА