10:00 24.04.2019

У команді Зеленського закликали "Нафтогаз" і Кабмін провести консультації з МВФ і знизити ціну газу для населення з 1 травня

2 хв читати
У команді Зеленського закликали "Нафтогаз" і Кабмін провести консультації з МВФ і знизити ціну газу для населення з 1 травня

У команді Володимира Зеленського, що переміг на виборах президента України, закликали НАК "Нафтогаз України" та Кабінет Міністрів провести консультації з Міжнародним валютним фондом (МВФ) з метою зниження ціни на газ для населення з 1 травня.

"Останні чотири місяці ціни на газ у Європі знижувалися і наразі ціна газу для населення в Україні вища, аніж ціна газу на біржі у Європі. Тому ми закликаємо НАК "Нафтогаз України" та Кабінет Міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне пониження ціни газу для населення із 1 травня", - йдеться в заяві "Про ситуацію на енергетичному ринку", оприлюдненій у середу вранці на сторінці "Зе! Команди" у соцмережі Facebook.

Також команда В.Зеленського нагадує, що Росія з 1 червня може обмежити постачання енергоресурсів до України, а з 1 січня зупинити транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат і ризиків постачань газу.

"Ці виклики вимагають від нас ефективних, швидких дій та об'єднання зусиль", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 23 квітня 2019 року Кабінет Міністрів України і НАК "Нафтогаз України" погодили зниження ціни природного газу для населення і теплової генерації з 1 травня 2019 року на 3,5% - до 8,247 тис. грн із 8,55 тис. грн.

"За дорученням Кабінету Міністрів "Нафтогаз України" спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не лише уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, а й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна)", - йдеться в прес-релізі компанії.

У "Нафтогазі" зазначають, що якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів буде нижчою за встановлену постановою КМУ №867, то ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна для промисловості перевищить визначений урядом рівень, то ціна для населення збережеться на рівні, встановленому постановою.

Зміни до чинних договорів на продаж газу між "Нафтогазом" і всіма контрагентами, які купують газ відповідно до спецзобов'язань (PSO, ПСО), буде внесено протягом травня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА