12:03 24.04.2019

Законопроект про президента ухвалювати не можна, оскільки він шкодить державі - Гриценко

2 хв читати
Законопроект про президента ухвалювати не можна, оскільки він шкодить державі - Гриценко

 Лідер партії "Громадянська позиція", колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко вважає, що законопроект про президента України, одним з авторів якого є віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, ухвалювати не можна, оскільки він зашкодить державі.

"Не можна його ухвалювати, не варто навіть реєструвати - цей законопроект є шкідливим для країни", - написав А.Гриценко в середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

На його думку, категорично неприпустимо позбавляти або обмежувати конституційні повноваження президента, передаючи Верховній Раді, Кабінету міністрів чи прем'єр-міністру питання кадрової політики та підзвітності за лінією Міністерства оборони, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, навіть формування складу РНБО України ".

Законопроект про президента України, текст якого розміщено на сайті партії "Об'єднання "Самопоміч", передбачає, що президент України вносить подання про призначення міністра оборони України і міністра закордонних справ України за пропозиціями коаліції депутатських фракцій. Законопроект також передбачає, що президент не може вказати в поданні про призначення Верховній Раді України міністра оборони і міністра закордонних справ України іншу кандидатуру, ніж та, яка зазначена в пропозиції коаліції депутатських фракцій.

У середині квітня віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироід запропонувала народним депутатам ухвалити закон про президента України, в якому унормувати повноваження глави держави.

22 квітня голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що народні депутати України можуть розпочати розгляду законопроекту про президента України, що передбачає механізм імпічменту глави держави вже в четвер, 25 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА