16:14 24.04.2019

У Кремлі не бачать, що Україна планує здаватися, і підвищують ставки - Кулеба про впровадження спрощеного порядку прийому до громадянства РФ жителів ОРДЛО

1 хв читати
У Кремлі не бачать, що Україна планує здаватися, і підвищують ставки - Кулеба про впровадження спрощеного порядку прийому до громадянства РФ жителів ОРДЛО

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба розцінює впровадження президентом РФ Володимиром Путіним спрощеного порядку прийняття до російського громадянства жителям окремих районів Донецької та Луганської областей як черговий крок із підвищення ставок у протистоянні з Україною.

"Нові санкції, заява Медведчука про розчарування Зеленським, обережний коментар Пєскова про майбутнє українсько-російських відносин, Путін підписав указ про спрощене рос. громадянство жителям ОРДЛО - підвищують ставки й ускладнюють умови гри", - написав Д.Кулеба в середу в своєму акаунті у Twitter.

Український дипломат припустив, що такі кроки можуть свідчити про те, що "Москва не чекає, що Україна планує здаватися".

Як повідомлялося, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства РФ у спрощеному порядку". Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Згідно з указом, розгляд заяв про прийняття до громадянства зазначених осіб "здійснюється в термін, що не перевищує трьох місяців" від дня подання заяви та необхідного переліку документів. Громадянство надаватиметься від дня ухвалення рішення про прийняття до громадянства в установленому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА