13:39 25.04.2019

Видача паспортів РФ жителям ОРДЛО є посяганням на суверенітет України з боку Росії - заява ЄС

2 хв читати
Видача паспортів РФ жителям ОРДЛО є посяганням на суверенітет України з боку Росії - заява ЄС

У Європейському Союзі заявляють, що надання російського громадянства жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей є ще одним посяганням на суверенітет України з боку Росії.

Відповідну заяву в четвер у Брюсселі зробив офіційний представник ЄС. "Підписання президентом Путіним указу, що дає право, зокрема, особам, які постійно проживають у деяких районах Донецької та Луганської областей України, подавати спрощену заяву на отримання російського громадянства, є ще одним посяганням на суверенітет України з боку Росії", - заявив він.

У ЄС вважають, що час прийняття такого рішення російською стороною - відразу після президентських виборів в Україні, які "продемонстрували сильну прихильність України демократії та верховенству закону, свідчать про намір Росії ще більше дестабілізувати Україну й загострити конфлікт".

"Ми очікуємо, що Росія утримається від дій, що суперечать Мінським угодам, і не перешкоджатиме повній реінтеграції територій, не контрольованих урядом, в Україні. Всі сторони мають повністю виконувати свої зобов'язання відповідно до Мінських угод", - наголосив офіційний представник.

Він також запевнив, що ЄС "залишається твердим у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України".

Як повідомлялося, 24 квітня президент РФ В.Путін підписав указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства РФ у спрощеному порядку". Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА