15:56 25.04.2019

Заступник голови фракції "БПП" Кононенко дав пояснення слідчим НАБУ

2 хв читати
Заступник голови фракції "БПП" Кононенко дав пояснення слідчим НАБУ

Перший заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко повідомив, що надав пояснення слідчим Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Сьогодні на запрошення НАБУ надав слідчим вичерпні відповіді на запитання, які їх цікавили, і готовий надалі співпрацювати з правоохоронними органами. Це абсолютно нормально - відповідати, коли до тебе є запитання. Навіть у разі, якщо ці запитання є фейковим вкиданням, чорним піаром у рамках виборчої кампанії", - написав нардеп на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

При цьому політик не уточнив, у рамках якого кримінального провадження надавав пояснення.

І.Кононенко також зазначив, що біля будівлі НАБУ його очікувала знімальна група програми "Схеми", яка, як наголосив депутат, має намір оприлюднити неперевірену і неправдиву інформацію про нього.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" у програмі, яка вийшла 28 березня, стверджували, що екс-депутат Верховної Ради від партії "Батьківщина" Д.Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" організовував у 2015 році схеми виведення коштів із державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

14 липня 2018 року в Німеччині було затримано Д.Крючкова, підозрюваного у розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго". Незабаром його випустили під заставу в 100 тис. євро, проте потім він погодився на процедуру екстрадиції і знову опинився за гратами. НАБУ повідомило про підготовку пакета документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного до України.

29 березня 2019 року заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини на екстрадицію Д.Крючкова.

17 квітня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід Д.Крючкову у вигляді тримання під вартою на 45 діб з альтернативою застави в сумі 7 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА