21:28 25.04.2019

ЄС і Японія підтримують суверенітет України - Туск

2 хв читати
ЄС і Японія підтримують суверенітет України - Туск

Учасники саміту ЄС-Японія в Брюсселі обговорили питання, пов'язані з Україною, а також денуклеаризацію Корейського півострова, заявив у четвер на прес-конференції голова Євроради Дональд Туск.

"Ми продовжуємо заявляти про нашу повну підтримку незалежності та територіальної цілісності України, а також її суверенітету", - сказав він на спільній прес-конференції на саміті Японія-ЄС.

У заяві, випущеній сторонами за підсумками саміту, йдеться, що сторони висловлюють прихильність рішенням таких проблем, як "конфлікт на сході України, включаючи підтримку переговорів у нормандському форматі", "незаконна анексія Криму Росією, а також напруженість у Керченській протоці".

На прес-конференції Д.Туск заявив, що на саміті з прем'єром Японії Сіндзо Абе також обговорювалося питання денуклеаризації Корейського півострова.

"У нас з Японією є загальний інтерес в довгостроковому мирі на Корейському півострові. Ми закликаємо КНДР до реальної участі в процесі денуклеаризації, а також - до повного, такого, що піддається перевірці і необоротного знищення своєї ядерної зброї", - сказав Д.Туск.

Окрім цього, ЄС і Японія висловлюють підтримку Спільному всеосяжного плану дій (СВПД) з іранського атому і запевняють у прихильності щодо досягнення міжнародного миру і стабільності на підставі верховенства права та за допомогою активних консультацій і співпраці, наголошується в заяві Японії і ЄС.

У четвер в Брюсселі голова Європейської ради Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер приймають прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА