21:34 26.04.2019

Трамп обіцяє не допустити ратифікацію в США міжнародного договору про торгівлю зброєю

2 хв читати
Трамп обіцяє не допустити ратифікацію в США міжнародного договору про торгівлю зброєю

Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що його адміністрація не допустить ратифікацію Міжнародного договору про торгівлю зброєю.

"Наша адміністрація ніколи цього не ратифікує", - сказав він, виступаючи перед членами Національної стрілецької асоціації США в Індіанаполісі.

Д.Трамп нагадав, що цю угоду свого часу підписав його попередник на президентському посту Барак Обама. Далі вона була передана на ратифікацію в сенат. Ця процедура не завершена і дотепер.

Президент США підкреслив, що виступає проти цього договору, так як вважає, що він йде врозріз з Другою поправкою до конституції США, яка гарантує право громадян на носіння та зберігання зброї.

"Я не допущу, щоб іноземні бюрократи обмежували дії Другої поправки", - додав Д.Трамп.

Зі свого боку, Білий дім опублікував документ, що пояснює позицію США з цього питання. У ньому наголошується, що далеко не всі країни дотримуються сформульованих в договорі правил.

"Наразі 63 країни не мають ніякого стосунку до договору. Зокрема, йдеться про великих експортерів озброєння, таких як Росія і Китай", - йдеться в заяві Білого дому.

Угода, як зазначають в адміністрації США, "не може вирішити проблему безвідповідальної передачі зброї, якщо ці великі експортери можуть взагалі ігнорувати договір".

У Білому домі підкреслюють, що США "продовжать дотримуватися законів, які гарантують, що продаж озброєнь проводиться лише після уважного вивчення юридичних і політичних аспектів угоди".

Текст договору про торгівлю зброєю затвердили більшістю голосів на Генасамблеї ООН у 2013 році. Проект підтримали 154 зі 193 держав-членів ООН.

Згідно з інформацією, опублікованою ООН, договір покликаний регулювати міжнародну торгівлю звичайними озброєннями, починаючи від стрілецької зброї і закінчуючи танками, літаками і кораблями. Він набув чинності 24 грудня 2014 року.

Його підписали 130 держав, але не всі його ратифікували.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА