15:10 29.04.2019

Путін сподівається домовитися із Зеленським про можливість подвійного громадянства

3 хв читати
Путін сподівається домовитися із Зеленським про можливість подвійного громадянства

Президент РФ Володимир Путін вважає, що заява новообраного президента України Володимира Зеленського про надання українського громадянства деяким росіянам свідчить про те, що з новим українським лідером можна домовитися.

"Правда? Так і сказав? Ну, дуже добре. Це свідчить про те, що ми домовимося, напевно", - сказав В.Путін, коментуючи заяву В.Зеленського щодо видачі українських паспортів російським громадянам.

"У нас є багато спільного. Якщо у нас буде спільне громадянство, від цього тільки виграють і росіяни і українці", - наголосив він.

В.Путін вважає, що таким чином ці народи стануть сильнішими і успішнішими.

При цьому президент РФ переконаний, що росіяни і українці - єдиний народ, нехай і зі своїми особливостями, культурою і мовою.

Також В.Путін висловився за те, щоб українське громадянство повернули екс-президенту Грузії Михайлу Саакашвілі. "Наприклад, було б справедливим повернути український паспорт людині, яка в минулому була грузином, а сьогодні вважає себе українцем. Маю на увазі Саакашвілі Михайла Миколайовича", - сказав В.Путін, зазначивши, що екс-президент Грузії був незаконно позбавлений громадянства, висланий з країни незаконно".

"Його слід було б повернути і відновити його в порушених правах, так само як і деяких інших громадян України, які були змушені залишити територію країни і виїхати в землі обітовані, рятуючись від переслідувань сьогоднішнього українського режиму", - додав президент РФ.

Раніше цього дня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питання про видачу російських паспортів громадянам всієї України стоїть на порядку денному в Кремлі, але рішення про це поки що не прийнято.

"Поки що зарано говорити про такі модальності. Президент сказав, що питання в цілому є на порядку денному і про нього думають, про таке питання. Але поки що загальних рішень щодо всіх громадян України не було, поки що було підписано указ президента про полегшення процедур в отриманні паспортів для жителів Донбасу, що має виключно гуманітарний характер. Будь-яких інших деталей поки що просто немає", - сказав Д.Пєсков.

Говорячи про Донбас, Д.Пєсков зазначив, що, отримавши російський паспорт, жителі цього регіону не перестануть бути такими. Він заявив, що зараз жителі Донбасу "абсолютно відірвані своєю країною і в плані соціального забезпечення, і в плані банківського обслуговування, і в плані житлово-комунальних послуг".

"Так, ми чули заяву обраного президента (України Володимира Зеленського) про те, що Україна буде, скажімо так, закликати назад і залучати в Україну цих громадян. Але як це буде, коли це буде - незрозуміло. Зараз ці громадяни абсолютно відірвані, вони відчувають труднощі, не маючи відповідних документів, і отримання ними російських паспортів якраз допоможе полегшити їм життя", - сказав Д.Пєсков.

27 квітня президент РФ Володимир Путін не виключив, що громадянство Росії за спрощеною процедурою буде надаватися не тільки жителям Луганської та Донецької областей України, а й усім громадянам цієї країни.

Водночас новообраний президент України Володимир Зеленський, коментуючи заяву В.Путіна, заявив: "Я б не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ".

"Можливо, і знайдеться той, хто досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або в спробі сховатися від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік громадян України, яким найближчим часом стане дуже некомфортно в країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі "професіонали" - в Ростові або Магадані",- йдеться в заяві, поширеній прес-службою В.Зеленського.

Він також заявив про готовність надавати громадянство України росіянам, які страждають від авторитарного режиму. "Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. Насамперед - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше", - резюмував В.Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА