15:29 29.04.2019

Оточення Порошенка співпрацює з російськими ЗМІ для дискредитації Зеленського – заява команди Зеленського

2 хв читати
Оточення Порошенка співпрацює з російськими ЗМІ для дискредитації Зеленського – заява команди Зеленського

Оточення президента України Петра Порошенка, який програв у другому турі президентських виборів Володимиру Зеленському, поширює фейкові новини, які активно розходяться, зокрема в російських ЗМІ, що може свідчити про тісну співпрацю "ближнього кола" П.Порошенка з російськими медіа, заявляють в команді В.Зеленського.

"Незважаючи на розгромну поразку Петра Порошенка на президентських виборах, "бібліотека фейків" його імені продовжує свою чорну справу. Так, протягом останніх кількох днів людьми з оточення Петра Порошенка було сфабриковано одразу кілька відверто брехливих новин, які, однак, розійшлися в ЗМІ. Зокрема, в російських. Це наштовхує на висновок про тісну співпрацю близького кола Порошенка з російськими медіа з метою дискредитації новообраного президента України", - йдеться в заяві команди В.Зеленського, поширеній його прес-службою в понеділок.

У В.Зеленського зазначають, що народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв, який "раніше назвав Зеленського наркоманом на своїх сторінках у соціальних мережах, і який, до речі, особисто стикався з європейськими правоохоронними органами через контрабанду наркотиків", повідомив про те, що на відпочинку в Туреччині поруч із В.Зеленським під час приготування шашлику був помічений німецький політик Грегор Гізі, який лобіює інтереси Росії в ПАРЄ у питаннях санкцій проти РФ.

"Потім з'ясувалося, що поруч із Зеленським був працівник турецького ресторану, кухар Фірат. Фейкотворець Ар'єв оновив свій Фейсбук-пост і навіть вибачився, але його неправдиве повідомлення набуло поширення в ЗМІ", - наголошується в повідомленні.

У команді В.Зеленського наголошують, що наступним кроком стала хвиля дезінформації про нібито відпочинок В.Зеленського на 40-метровій яхті бізнесмена Ігоря Коломойського, його зустрічі та переговори з представниками помічника президента РФ Владислава Суркова і голови політради партії "Опозиційна платформа – За Життя" Віктора Медведчука.

"Першоджерелом цього став російський Телеграм-канал Незигарь. І знову ця брехня набула розголосу серед відданих шанувальників ще чинного гаранта Конституції, а також у засобах масової інформації", - зазначається в заяві.

У ньому також наголошується, що під час короткострокового відпочинку В.Зеленського в Туреччині на закриту територію готелю пробралися журналісти телеканалу "Росія", які представилися гостями готелю, відверто збрехавши, а також сфотографувалися з В.Зеленським, а потім намагалися організувати провокацію.

"Питання – кому це вигідно? Відповідь очевидна. Деякі не готові з гідністю прийняти свою поразку, його оточення каламутить прозору воду, намагаючись приховати власні недобросовісні дії, зокрема, використовуючи у своїх маніпуляційних інформ-атаках представників медіа. Але відповідальність – неминуча. І вона вже близько. Адже короткостроковий і досить неспокійний відпочинок Зеленського вже завершився. Він повертається до справ. Для деяких вони можуть стати кримінальними", - наголосили в команді В.Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА