19:19 29.04.2019

Порошенко виступає проти надання росіянам "святого українського громадянства"

2 хв читати
Порошенко виступає проти надання росіянам "святого українського громадянства"

Президент України Петро Порошенко виступає проти того, щоб роздавати росіянам українське громадянство.

"І ми не будемо сприймати, якщо хтось зараз буде роздавати росіянам святе українське громадянство. Тому що вони його приймуть, усі 140 мільйонів. Тому що у нас краще. Тому що українське громадянство - це висока честь", - заявив П.Порошенко під час зустрічі з представниками наукових кіл в Українському католицькому університеті у Львові в понеділок.

Також президент підкреслив, що не дозволить нікому, щоб Україну "купили за газ".

"Тому що головне, що вони нині намагаються запропонувати - що в Україні буде дешевше газ", - сказав П.Порошенко

Як повідомлялося, 27 квітня президент РФ Володимир Путін не виключив, що громадянство Росії за спрощеною процедурою буде надаватися не тільки жителям Луганської і Донецької областей України, а й усім громадянам цієї країни.

Водночас новообраний президент України Володимир Зеленський, коментуючи заяву В.Путіна, заявив: "Я б не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ".

"Можливо, і знайдеться той, хто досі знаходиться під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або задля спроби сховатися від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік громадян України, яким найближчим часом стане дуже некомфортно в країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі "професіонали" - в Ростові або Магадані", - йдеться в заяві, поширеній прес-службою В.Зеленського.

Він також заявив про готовність надавати громадянство України росіянам, які страждають від авторитарного режиму. "Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. Зокрема - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше", - резюмував В.Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА