15:59 30.04.2019

Озвучені Медведчуку і Бойку пропозиції РФ щодо газу залишаються в силі і для нової влади України - Медведєв

2 хв читати
Озвучені Медведчуку і Бойку пропозиції РФ щодо газу залишаються в силі і для нової влади України - Медведєв

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв підтвердив, що всі російські пропозиції щодо прямих поставок газу Україні, які пролунали раніше на його зустрічі з одним із засновників "Опозиційної платформи - За життя" Юрієм Бойком і головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком залишаються в силі.

"Ці пропозиції залишаються на столі і застосовні до нового українського керівництва", - сказав Д.Медведєв, відповідаючи на запитання журналістів у Єревані.

Як наголосив глава уряду, "ми нічого не змінюємо у своїй позиції, річ не в тому, хто переміг - це вибір українського народу, а річ у тому, як далі працювати чи, навпаки, не працювати".

"Тому всі ті пропозиції, які були зроблені під час спілкування з моєю участю із нашими колегами з України, вони, звісно, застосовні і до нової влади. Було б бажання", - наголосив Д.Медведєв.

Як повідомлялося, 22 березня Ю.Бойко і В.Медведчук здійснили поїздку до Москви на зустріч з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і головою правління російської корпорації "Газпром" Олексієм Міллером. Вони, зокрема, обговорили питання поставок газу.

Тоді ж О.Міллер стверджував, що при відновленні "Нафтогазом" прямих закупівель газу у "Газпрому" ціна газу для кінцевого споживача України буде на чверть нижчою за нинішній рівень цін.

Під час переговорів О.Міллер підтримав пропозицію В.Медведчука повернутися до ідеї про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України.

Того ж дня в НАК "Нафтогаз України" заявили, що в березні купували природний газ в ЄС за $226/тис. куб. м, що на 6-13% дешевше заявленої В.Медведчуком ціни ($240-260/тис. куб. м - ІФ), яка має скластися за контрактом з ПАТ "Газпром".

"Медведчук говорить про постачання газу за ціною $240-260/тис. куб. м. Ми купували на відкритих торгах в ЄС у березні за ціною в середньому $226/тис. куб. м. А на квітень ціна зменшилася до рівня близько $217/тис. куб. м", - зазначили в "Нафтогазі" на своїй сторінці в "Фейсбук".

У НАК також зазначили, що за чинним контрактом, зміненим в арбітражі, "Газпром" має продавати Україні газ за ціною на 48% дешевшою, ніж та, яка б вийшла в березні за формулою у початковому контракті. Водночас російська компанія відмовляється виконувати рішення арбітражу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА