13:54 02.05.2019

Держсекретар США з питань енергетики Перрі порівняв постачання російського газу до ЄС із ненадійним найдешевшим автомобілем

2 хв читати
Держсекретар США з питань енергетики Перрі порівняв постачання російського газу до ЄС із ненадійним найдешевшим автомобілем

Державний секретар США з питань енергетики Рік Перрі (Rick Perry) порівняв постачання до Європейського Союзу дешевого російського газу з ненадійний найдешевшим автомобілем і послався на досвід України.

Так у середу в Брюсселі на короткій прес-конференції він відповів на запитання про те, чому ЄС має купувати дорогий скраплений газ із США в умовах наявності дешевого газу з РФ.

"Ви отримуєте те, за що платите. Чи будете ви задоволені, купуючи найдешевший продукт, який ви можете знайти, незважаючи на те, буде чи ні для вас постачальник працювати 24 дні на тиждень, 365 днів на рік? Якщо дешевизна постачань це все, про що ви непокоїтеся, тоді ви можете не купувати БМВ або Мерседес-Бенц - одні з найкращих автомобілів, які є в Європейському Союзі. Ви можете купити дешевий автомобіль у когось іншого, але він може бути ненадійним. Те саме з російським газом", - провів аналогію держсекретар.

"Я думаю, що якщо ви запитаєте наших друзів з України, вони можуть вам сказати, що доступності та надійності тут може і не бути", - додав Р.Перрі.

Він наголосив, що для США "вкрай важлива вільна і суверенна Європа". "Немає кращого засобу досягти цієї мети, ніж поглиблюючи енергетичну безпеку... Цього ранку ви чули директора Міжнародного енергетичного агентства, який сказав про те, що 2/3 всього газового експорту прийде з США. Це лише відзначає той факт, чому ми сьогодні тут", - пояснив Р.Перрі мету проведення в Брюсселі першого енергетичного бізнес-форуму, який відбувається в середу за участю європейських та американських компаній.

Європейський комісар з питань клімату та енергетики Мігель Каньєте (Miguel Canete) констатував, що ЄС на 70% залежить від імпорту газу, а тому роль зрідженого газу в імпорті поступово зростає. "США - один із найбільших у світі виробників ЗПГ. Наша спільна мета - подальший розвиток торгівлі в цьому секторі", - наголосив він.

За словами М.Каньєте, цього року для отримання ЗПГ додатково буде побудовано ще три нові термінали. "Диверсифікація постачань газу важлива для нашого суверенітету, і для досягнення цієї мети США є стратегічним партнером для Європи", - додав єврокомісар.

Він також торкнувся українського питання в частині анбандлінгу "Нафтогазу". "З США та іншими міжнародними партнерами ми тісно працюємо над анбандлінгом "Нафтогазу", що необхідно для того, щоб гарантувати повністю конкурентний і прозорий газовий ринок в Україні", - сказав М.Каньєте.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА