13:00 03.05.2019

САП, НАБУ і ВАКС мають показувати результат уже найближчим часом або давати відповідь суспільству про його відсутність - радник Зеленського

2 хв читати

Антикорупційна система України має вже найближчим часом показати реальні результати своєї роботи або давати відповідь українському суспільству про їх відсутність, переконаний радник обраного президентом України Володимира Зеленського, колишній член Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Рябошапка.

"Що стосується Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро, то наша позиція така, що ці органи мають зараз запрацювати ефективно і найближчим часом дати результат. Ми знаємо, що вже за кілька місяців запрацює Антикорупційний суд, і фактично останню перешкоду в роботі цих органів буде знято", - сказав Р.Рябошапка журналістам у п'ятницю в Брюсселі, де члени команди В.Зеленського зустрічаються з європейськими дипломатами і дипломатичними радниками керівників ЄС.

За його словами, вже найближчим часом у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) мають з'явитися кримінальні справи стосовно вищих посадових осіб, топ-політиків, суд до кінця року вже має розглянути перші такі справи, що, зокрема, є одним із зобов'язань України перед міжнародними партнерами.

"Якщо такого результату не буде, то необхідно, щоб керівники антикорупційних відомств давали відповідь усьому суспільству і тим 73%, які підтримали нового президента, чому немає результатів від роботи прокуратури і НАБУ", - наголосив Р.Рябошапка.

Він нагадав, що В.Зеленський чітко заявив, що нинішній генеральний прокурор Юрій Луценко не може залишатися на своїй посаді, але хто буде наступним - поки що такого рішення новообраний президент не озвучував. "Але ми також розуміємо, що має бути підтримка парламенту, оскільки таке рішення узгоджує парламент", - зазначив радник новообраного президента.

Він також наголосив, що в НАЗК, яке відповідає за електронні декларації чиновників, конфлікти інтересів і політичну корупцію, працюють нині "фактично випадкові люди, і вони політично залежні". "Тобто цей орган працювати нормально, в будь-якому разі, вже не зможе. І єдиним варіантом є зміна керівництва цього органу", - вважає Р.Рябошапка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА