13:12 03.05.2019

Міністр з примирення Грузії про видачу паспортів РФ на Донбасі: Аналогічні методи впливу використовували і в Грузії

2 хв читати

Державний міністр з питань примирення та громадянської рівності Грузії Кетеван Цихелашвілі констатує, що РФ використала в Україні аналогічні методи дії, які в минулому використовувала в Грузії, а саме введення спрощеного порядку набуття громадянства для жителів тимчасово окупованої частини Донбасу.

"Фактично президент РФ повторив в Україні те, що відбувалося наприкінці 90-х і на початку 2000-х років у Грузії: почав видавати російські паспорти населенню тимчасово окупованої частини Донбасу. На жаль, для нас це дуже знайомий сценарій, і відомо, до чого він призводить", - сказала К.Цихелашвілі на зустрічі з міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишом.

На її думку, українські партнери добре розуміють, що Росії такі шаблонні заходи потрібні для виправдання інших нелегітимних дій під приводом так званого захисту інтересів своїх громадян.

"На жаль, ми це все вже бачили, зокрема під час агресії в 2008 році. Сподіваюся, подібного не станеться в Україні, яка за останні роки і так зазнала багато випробувань", - додала міністр.

Вона наголосила, що це дуже тривожний сигнал про те, що РФ не має наміру відмовлятися від своєї політики, а також сигнал про необхідність активізувати зусилля наших міжнародних партнерів для протистояння мілітаристській політиці Росії.

Зі свого боку В.Черниш відзначив важливість грузинського досвіду для прогнозування подальших кроків Росії та протидії їм.

"Я вважаю, що Україна не може визнавати паспорти, які видає Російська Федерація нашим громадянам, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу. І як свідчить досвід Грузії, видача паспортів ніяк не вплине на соціально-економічне становище окупованих територій і не покращить добробут населення, вимушеного залишатися в окупації. Наразі наше міністерство готує низку пропозицій для змін законодавства щодо невизнання Україною відповідних документів", - додав міністр українського відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА