18:08 03.05.2019

Україна має показати послідовність своєї зовнішньої політики - посол Точицький

2 хв читати
Україна має показати послідовність своєї зовнішньої політики - посол Точицький

Україна на заходах з нагоди 10-річчя "Східного партнерства" 13-14 травня має продемонструвати послідовність своєї зовнішньої політики і донести до європейських партнерів важливість збереження наступності в політиці щодо Києва, заявляє представник України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" відповідаючи на запитання про те, як у ЄС планують відзначати 10-річчя "Східного партнерства", М.Точицький повідомив: "Безпосередньо 13 травня президент Європейської Ради збирає глав держав та урядів шести країн-учасниць (Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан і Вірменія - ІФ) на робочу вечерю. Запрошено і "батьків" "Східного партнерства" Радослава Сікорського та Карла Більдта. Вдень 13-го відбудеться засідання міністрів закордонних справ. Українську сторону представлятиме Павло Клімкін. І вже наступного дня за участю глав держав та урядів відбудеться конференція високого рівня".

Крім цього, за його словами, заплановано низку двосторонніх зустрічей президента України з керівництвом інституцій Євросоюзу та деяких країн-членів ЄС.

"Я вважаю, що з нашого боку нам потрібно використовувати цей форум для того, щоб продемонструвати послідовність зовнішньої політики України, а це - курс на інтеграцію до Європейського Союзу", - зазначив М.Точицький.

Дипломат наголосив, що на заходах 13-14 травня Україна має донести до європейських партнерів важливість збереження наступності в політиці щодо Києва під час зміни складу Європейської комісії та Європейської дипломатичної служби в листопаді.


Повний текст інтерв'ю посла М.Точицького буде оприлюднено в новинній стрічці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА